Premieră la Cluj: Unui copil i-a fost extirpată o tumoare de pe faţă

Operaţie în premieră la Cluj Napoca: unui copil de 5 ani i-a fost extirpată o tumoare care i-a afectat partea stângă a feţei, un ochi, urechea, gura şi un plămân. Operaţia a început marţi dimineaţă, iar în aproximativ două ore medicii au reuşit să înlăture tumoarea.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 07:28
Premieră la Cluj: Unui copil i-a fost extirpată o tumoare de pe faţă

Andrei Dima, în vârstă de cinci ani, speră să poată avea şi el în sfârşit o viaţă normală. Până acum, băiatul de cinci ani a trebuit să trăiască cu povara unei tumori uriaşe pe faţă. De la o dimensiune de 5×6 centimetri, tumoarea s-a dublat în numai două luni. Adus la un consult în Capitală, medicii de aici au spus că tumoarea este inoperabilă. Totuşi, l-au supus pe băieţel la câteva şedinţe de chimioterapie.

La Cluj-Napoca, însă, medicii de la Clinica de Chirurgie Orală şi Maxilofacială au spus că pot să îl opereze şi că vor încerca să extirpeze 90% din tumoare, pentru ca Andrei să poată avea o viaţă normală. Echipa care l-a operat pe băiat a fost condusă de profesorul Teofil Lung. „Am extirpat tumora rapid, în 2 h 10 min, dar mai durează până se trezeşte, trebuie să-i suspendăm ochiul, să-i facem nişte corecturi plastice”, a explicat medicul Teofil Lung, adăugând că micuţul va avea nevoie de mai multe operaţii estetice de acum înainte, deoarece tumora de 600 de grame l-a desfigurat.