Preda: Solicităm USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a CCR

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, că PDL solicită USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a CC în privinţa referendumului şi a arătat că PDL nu-i va lăsa pe cei de la USL să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor.

RomaniaTV.net
20 aug. 2012, 11:39
Preda: Solicităm USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a CCR

Preda a spus că la şedinţa BPN al PDL s-a discutat despre faptul că PDL ţine să reamintească Guvernului că trebuie să evite orice modalitate prin care este sporită confuzia în legătură cu derularea consultării din 29 iunie.

El a spus că din 2004 până în prezent numărul alegătorilor a variat între 18,25 milioane şi 18,89 milioane. El a adăugat că la locale au fost 18,53 de milioane de alegători pe liste, iar la referendum au fost 18,3 milioane de alegători.

„Orice încercare de a introduce confuzie trimiţând date irelevante la CC – câte persoane care şi-au pierdut buletinul, la câţi le-a expirat buletinul – nu e decât o tentativă de a bloca o decizie a CC pentru prelungirea şederii lui Crin Antonescu la Cotroceni. Solicităm USL să renunţe la orice mijloace prin care ar amâna o decizie a Curţii”, a mai spus Preda.

El a adăugat că PDL nu-i va lăsa pe cei din USL „să trişeze şi să introducă confuzie în minţile cetăţenilor”.

Pe de altă parte, Cristian Preda a declarat în legătură cu anunţul premierului că va depune plângeri penale la adresa liderilor PDL şi a primarilor care au împiedicat cetăţenii să meargă la referendum că Guvernul a terminat cu buna guvernare şi s-a apucat să scrie plângeri penale.

„Guvernul a terminat cu buna guvernare şi acum s-a apucat să scrie plângeri penale”, a spus Cristian Preda, într-o conferinţă de presă.

El a arătat că boicotul face parte din instrumentarul oricărei democraţii. „A anunţa mai ales când eşti şef de guvern că dai în judecată un partid politic pentru că a făcut un apel la neprezentare este o exagerare nepermisă”, a adăugat Preda.

El a mai spus că orice act de intimidare de împiedicare a exprimării voinţei cetăţenilor ca şi orice act de vot multiplu sunt condamnabile, iar PDL nu va apăra pe nimeni.