Preda: O alianţă politică de succes nu poate include guralivi de tipul Becali şi Dan Diaconescu

Europarlamentarul PDL Cristian Preda susţine, pe blog, că o alianţă politică de succes, indiferent că se va numi Mişcarea Populară sau altfel, nu va putea include traseişti, corupţi sau "guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu şi alţii, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporană".

RomaniaTV.net
24 feb. 2012, 17:34
Preda: O alianţă politică de succes nu poate include guralivi de tipul Becali şi Dan Diaconescu

Potrivit lui Preda, o alianţă politică de succes, indiferent că se va numi Mişcarea Populară sau altfel, nu va putea include „supravieţuitori cu un parcurs mai lung sau mai scurt (aşa-numiţii traseişti), corupţi sau discreditaţi de acuzaţii de corupţie, adăpostiţi acum în spatele unor forţe politice auto-intituate responsabile, progresiste etc”, informează Mediafax.

Preda mai susţine că această construcţie politică nu va putea cuprinde „guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu şi alţii, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporană”.

Europarlamentarul îi exclude şi pe „cei capabili să spună azi un lucru şi mâine exact contrariul”.

„Analizând aceste criterii, veţi vedea că o alianţă de succes are nevoie înainte de toate de oameni noi mai degrabă decât de cei îmbătrâniţi în tranziţie. De bună seamă, nu sunt atât de naiv încât să nu-mi imaginez că, pe lângă variantă schiţată mă sus, există alte două: să se pună la cale o alianţă care să eşueze, întrucât ar pune pe primul plan interese personale; să nu se ivească nimic nou, de teamă că în locul coagulării să fie suscitate, de fapt, sciziuni şi clivaje noi. Cred, de aceea, că o alianţă de succes trebuie să pornească de la obiective ale guvernării. Ale uneia de dreapta, desigur, fiindcă blocul stângii există deja şi ştim ce promite stânga lui Ponta şi Antonescu! Iar dacă, până la urmă, o alianţă nu va putea fi realizată decât selectând cu discernământ ralierile, cu atât mai bine!”, scrie Cristian Preda.

Preşedintele PNG, George Becali, a declarat, joi, că partidul se va regăsi „cel mai probabil” în Mişcarea Populară, el argumentând că aşa a fost sfătuit de „oamenii din PNG”.

„PNG va fi în Mişcarea Populară. Vom negocia şi cu PDL, PRM şi PP-DD. Cel mai probabil vom fi în Mişcarea Populară, pentru că aşa m-au sfătuit oamenii din PNG”, a spus Becali.