Preda: Dacă Blaga îşi doreşte un război cu celelalte platforme PDL va avea un final ca PNŢCD

Cristian Preda face un apel la coeziune în interiorul PDL. Eurodeputatul spune la RFI că până acum a fost "un adevărat război" în partid, dar că de acum înainte, democrat-liberalii trebuie să facă opoziţie la USL. "Electoratul nu ne-a cerut să facem cu ochiul puterii", avertizează deputatul european, susţinător al Monicăi Macovei la Congresul din 23 martie.

RomaniaTV.net
29 mart. 2013, 12:35
Preda: Dacă Blaga îşi doreşte un război cu celelalte platforme PDL va avea un final ca PNŢCD

Cristian Preda declară că „a fost un adevărat război în vederea Convenţiei”.

„Acum, însă, cred că războiul intern s-a încheiat şi ar trebui să înceapă opoziţia, evident, opoziţia faţă de USL. Sigur că există din nefericire şi posibilitatea continuării unei dispute interne. Efectul e previzibil, însă, cred eu şi anume e vorba, cred, despre o diminuare nu doar a simpatiei de care se bucură PDL, dar în primul rând o diminuare a forţei noastre parlamentare şi a forţei de opoziţie. Ar trebui să facem un efort de coeziune, de unitate, pentru că avem o misiune din partea electoratului şi anume aceea de a face opoziţie la USL”, spune europarlamentarul.

Cristian Preda apreciază că „e bine că s-a terminat seria de contestaţii”, pentru că i-a fost teamă „de repetarea istoriei recente din Franţa, unde UMP, partidul care l-a susţinut pe Sarkozy a traversat o criză similară, au fost şi acolo contestări ale rezultatelor, după un scor foarte strâns şi a durat săptămâni întregi”. El spune că democrat-liberalii au în faţă „posibilitatea de a continua fărâmiţarea şi discordia sau provocarea de a face în mod inteligent opoziţie”.

Cristian Preda avertizează că PDL ar putea avea soarta PNŢCD: „Dacă Vasile Blaga îşi doreşte ca în locul unei opoziţii la USL, să facă un război cu celelalte platforme, cred că ne ducem către un final pe care scrie PNŢCD, pe care l-a trăit acest partid istoric”.