Prahova: Patru pasarele pe DN 1, între Comarnic şi Azuga, pentru fluidizarea traficului

Patru pasarele pietonale vor fi construite pe DN 1, între Comarnic şi Azuga, în scopul fluidizării traficului pe acest tronson, decizia fiind luată joi într-o şedinţă la care au participat mai mulţi miniştri, precum şi autorităţi locale prahovene.

RomaniaTV.net
01 aug. 2013, 19:59
Prahova: Patru pasarele pe DN 1, între Comarnic şi Azuga, pentru fluidizarea traficului

Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii Prahova, o şedinţă în care s-au analizat măsurile provizorii necesare pentru fluidizarea traficului rutier pe tronsonul DN 1 cuprins între localităţile Comarnic şi Azuga a avut loc, joi, la sediul Guvernului, la discuţii participând vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, chestorul şef de poliţie din cadrul IGPR Petre Tobă, comisarul şef de poliţie Lucian Diniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Mircea Pop, şi autorităţi prahovene, între care preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, subprefectul Rodica Paraschiv şi primarii localităţilor vizate de acest proiect.

În cadrul acestei întâlniri s-a stabilit ‘construirea imediată’ a patru pasarele pietonale în staţiunile de pe Valea Prahovei Comarnic, Buşteni şi Azuga. În Comarnic şi Azuga se va construi câte o pasarelă, în timp ce în Buşteni vor fi ridicate două.

‘Aceasta este o soluţie provizorie, ce face parte din complexul de măsuri preliminare pentru realizarea construcţiei autostrăzii A3 tronsonul Comarnic – Braşov, urmând ca ulterior să se demareze proceduri pentru adoptarea unor soluţii definitive de asigurare a condiţiilor de siguranţă şi fluenţă în trafic pe Valea Prahovei’, se arată în comunicatul citat