PP-DD nu va face alianţe politice. Dan Diaconescu: Merg la Cotroceni „din curiozitate” VIDEO

Dan Diaconescu susţine că PP-DD nu va face nici o alianţă cu alte partide parlamentare, invitându-i în schimb în partid pe reprezentanţii Forţei Civice sau ai PDL. Patronul OTV a declarat sâmbătă că Partidul Poporului este deschis şi pentru cei care vor fi excluşi din USL. Totodată, Dan Diaconescu a anunţat că va merge luni la consultările de la Cotroceni.

RomaniaTV.net
15 dec. 2012, 12:59
PP-DD nu va face alianţe politice. Dan Diaconescu: Merg la Cotroceni „din curiozitate” VIDEO

Întâlnirea dintre parlamentarii Partidului Poporului a avut loc cu uşile închise, la Braşov. PP-DD a decis să nu susţină pe nimeni.

Nu suntem de acord nici cu guvernarea USL. Nu am fost nici cu guvernarea ARD şi nu suntem nici de acord ca preşedintele României să fie în continuare Traian Băsescu„, a spus Diaconescu, la Braşov.

Deşi nu vor să semneze alianţe, cei din partidul Poporului primesc pe oricine vrea să li se alăture.

„Nu facem alianţe cu nimeni, cu nimeni absolut. Vreţi să mă excludă din partid? E un statut clar care interzice orice fel de alianţă. Cine crede că are aceleaşi idealuri ca noi poate veni în grupul nostru parlamentar. Cei din Forţa Civică, cei din ARD, din USL, cei care vor fi excluşi de domnul Ponta sunt bineveniţi dacă sunt de acord cu principiile noastre”, a declarat Dan Diaconescu pentru România TV .

Totuşi, Dan Diaconescu va merge luni la Cotroceni la consultări cu Traian Băsescu. Nu în calitate de şef al partidului, ci „din  curiozitate”.

„E o problemă delicată, care ţine de procedură şi diplomaţie. E adevărat, invitaţia de la Preşedinţie a venit pe numele meu, Dan Cristian Diaconescu, ca preşedinte al PP-DD, acolo se spune doar preşedinte. Sigur, puteau să adauge preşedinte onorific. Merg şi eu din curiozitate. Aş fi vrut să merg acolo prima oară doar în calitate de preşedinte la statului. Fiind doar cinci oameni, eu am propus ca primii patru din ierarhia partidului să participe plus subsemnatul ca să nu fie vreo dovadă de impoliteţe„, a spus Dan Diaconescu la România TV.

El a adăugat că va merge la Cotroceni în calitate de „membru al PP-DD”. „Adeziune ca membru al PP-DD a trebuit să semnez pentru a candida împotriva lui Ponta la Târgu-Jiu. Încă mai sunt membru, dar probabil în scurtă vreme nu voi mai fi, pentru a-mi putea relua oficial emisiunea la OTV. Delegaţia PP-DD va fi condusă de preşedintele partidului, doamna Simona Man. E şefa noastră, a tuturor. PP-DD e singurul partid parlamentar condus de o femeie”, a afirmat fondatorul PP-DD.

Intrebat ce anume intenţionează să-i transmită şefului statului la întrevedere, Diaconescu a răspuns: „Aş vrea să-l rog ca după ce-l va numi pe domnul Ponta, pentru că înţeleg că-l va învesti pe domnul Ponta ca premier, aş vrea să-l rog să-şi dea şi demisia”.