PPDD este al doilea partid al ţării. Cât a urcat în sondaje Dan Diaconescu după privatizarea Oltchim

Partidul Poporului este al doilea partid al ţării în preferinţele românilor, înregistrând 18% din opţiunile electoratului. Conform unui sondaj CSCI, realizat la comanda România TV, la alegerile parlamentare USL ar obţine 58%, în timp ce PDL împreună cu partenerii din cadrul Alianţei România Dreaptă şi-ar adjudeca16% din opţiunile alegătorilor .

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 18:02
PPDD este al doilea partid al ţării. Cât a urcat în sondaje Dan Diaconescu după privatizarea Oltchim

Creşterea partidului fondat de către Dan Diaconescu are loc în ciuda faptului că cei mai mulţi români cred că patronul OTV s-a implicat în privatizarea Oltchim tocmai pentru a câştiga voturi.

Mai mult, aceeaşi cercetare arată faptul că majoritatea românilor nu văd cu ochi buni preluarea combinatului din Râmnicu Vâlcea de către Diaconescu.

Sondajul arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 58% dintre cei intervievaţi ar vota USL.

Pe a doua poziţie se află PP-DD cu 18%, urmat de ARD cu 16%, UDMR – 5%, PRM – 2% şi PNG – 1%

Faţă de sfârşitul lunii august – începutul lunii septembrie, USL a pierdut patru procente, iar PP-DD a crescut cu 7%.

În sondajul CSCI, efectuat în perioada 25 august-5 septembrie, USL era cotat la 62% din preferinţele electorale,  PDL avea 19%, iar PPDD-ul lui Dan Diaconescu – 11%.

Sondajul CSCI, realizat la comanda România TV, a fost efectuat în perioada 24 – 26 septembrie 2012, pe un eşantion de 1.104 persoane şi are o marjă de eroare de +/-3%.