Poza care face înconjurul lumii. Pasagerii unui avion au rămas muţi văzând ciudăţenia de lângă ei

Din cauza faptul că religia îi interzice să zboare pe deasupra cimitirelor, un evreu ortodox încearcă să îşi păstreze puritatea călătorind cu avionul înfăşurat într-o pungă de plastic.

12 apr. 2013, 14:00

O fotografie cu pasagerul unui avion care călătoreşte într-un sac de plastic a devenit viral pe internet, toţi cei care au văzut poza mirându-se de această ciudăţenie şi căutând să afle explicaţii. Chiar şi ceilalţi pasageri din avion îşi întind gâturile pentru a vedea şi a încerca să înţeleagă bizareria.

În cele din urmă, o dată apărută fotografia în presă, ea a fost însoţită şi de câteva explicaţii. Omul este un cohen, religie a preoţilor vechiului Israel, iar pe lângă faptul că practicanţii săi nu au voie să atingă cadavre, ei nu au voie nici să zboare pe deasupra cimitirelor.

În comunităţile ortodoxe şi conservatoare Cohen este interzis mersul în cimitire, cu excepţia cazurilor când este vorba de funeralii ale rudelor apropiate„, a explicat rabinul Jeffrey W. Goldwasser, pentru about.com.

Înfăşurându-se în acest sac de plastic se spune că omul îşi păstrează puritatea, chiar dacă respectivul sac are nişte găuri mici, astfel încât să se poată respira în el.

Fotografia Hepta care face înconjurul lumii