Poveştile de dragoste dintre politicienii străini şi românce VIDEO

Povestea de dragoste dintre europarlamentarul Corina Creţu şi fostul secretar de stat Colin Powell este doar ultimul dintre scandalurile de budoar în care a fost implicată o româncă. De-a lungul timpului, diplomaţi de marcă şi-au distrus familiile şi cariera după ce s-au îndrăgostit de românce, transmite România TV.

RomaniaTV.net
04 aug. 2013, 11:03
Poveştile de dragoste dintre politicienii străini şi românce VIDEO

Istoria postdecembristă a scandalurilor sexuale cu politicieni străini a început în anii ’90, când ambasadorul Elveţiei la Bucureşti a fost nevoit să-şi părăsească postul după ce relaţia sa cu jurnalista Floriana Jucan a ajuns în opinia publică. Diplomatul nu s-a mulţumit să se întoarcă spăşit acasă la soţie, ci i-a intentat jurnalistei un proces pentru a recupera toate cadourile oferite acesteia.

Tânăra Ioana Vişan i-a sucit minţile premierului italian Silvio Berlusconi. Patru ani a durat relaţia dintre studentă și politician, timp în care Berlusconi i-a făcut Ioanei cadouri scumpe, a plimbat-o prin lume şi i-a plătit chiria.

În urma relaţiei cu Berlusconi, românca s-a ales cu un proces pentru mărturie mincinoasă în favoarea politicianului, în procesul „sex cu minore” pe care îl are fostul premier al Italiei pe rol.

Muzica, dar mai ales formele tinerei Gabriela Eremia i-au sucit minţile parlamentarului britanic Lembit Opik in 2006. Relaţia tumultoasă dintre tânăra sexy şi mai vârstnicul politician a scandalizat opinia publică din Marea Britanie. După câţiva ani Gabriela s-a săturat de politicianul dominator, care o presa să renunţe la muzică, şi a pus punct relaţiei. Opik a rămas nu doar fără iubită, ci şi fără cariera politică.

Poate cea mai fascinantă poveste de amor dintre o româncă şi un înalt demnitar străin a fost însă cea dintre Gabriela Dramba, ajunsă, în ani ’70, una dintre cele 18 soţii ale conducătorului Republicii Centrafricane, dictatorul Bokassa, acuzat inclusiv de canibalism.