Povestea torţionarului comunist Alexandru Vişinescu a ajuns în presa americană VIDEO

Cotidianul Washington Post scrie despre comandantul închisorii de la Râmnicu Sărat, care îşi trăieşte liniştit bătrâneţile, în timp ce urmaşii victimelor lui îşi caută în zadar dreptatea. Între timp, pe faţada blocului în care locuieşte torţionarul au fost scrise mai multe mesaje împotriva sa, informează România TV.

01 aug. 2013, 07:31
Povestea torţionarului comunist Alexandru Vişinescu a ajuns în presa americană VIDEO

Presa de peste Ocean scrie despre punerea sub acuzare a fostului comandant de penitenciar, Alexandru Vişinescu, şi despre două dintre victimele de la Râmnicu Sărat.

„Vişinescu susţine că a dat dovadă de acte de omenie şi a adăugat apă într-o mămăligă mult prea sărată, pentru a o face comestibilă”, scrie Washington Post.

Presa americană a relatat şi despre atitudinea torţionarului faţă de jurnaliştii din România, pe care i-a înjurat şi a încercat să-i lovească.

În ciuda ororilor comise şi comandate, Vişinescu îşi duce liniştit bătrâneţile. Mai mult, fostul comandant primeşte din partea statului român o pensie regească: aproape 6.000 de lei.

Una dintre surorile lui Corneliu Coposu, Flavia, s-a declarat şocată de seninătatea în declaraţii a celui care i-a torturat fratele. „În 23 de ani, nimeni nu a făcut niciun gest să-l condamne pe acest individ. M-am cutremurat de groază cand l-am văzut într-o emisiune televizată şi spunea foarte senin că şi-a făcut datoria”, declara Flavia Coposu pentru Antena 3.

După ce pe numele lui Alexandru Vişinescu a fost depusă o plângere penală, pe faţada blocului în care locuieşte au apărut diverse mesaje împotriva acestuia.