Povestea supravieţuitorului accidentului aviatic de la Craiova: O secundă i-a salvat viaţa VIDEO

De o secundă a atârnat viaţa supravieţuitorului din accidentul aviatic de la Craiova. La două luni de la accident, o echipă România TV a reuşit să stea de vorbă cu el, chiar în ziua în care a împlinit 36 de ani. Amintirile lui despre tragedie sunt puţine, dar mărturiile soţiei lui sunt cutremurătoare.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 13:41
Povestea supravieţuitorului accidentului aviatic de la Craiova: O secundă i-a salvat viaţa VIDEO

În dimineaţa zilei de 23 august, Relu Ioana împreună cu colegul său, Aurelian Cojocaru, au decolat pentru un zbor uzual de antrenament. Tragedia avea să se producă după doar un minut, când aparatul de zbor s-a izbit de un stâlp de beton.

Pentru locotenetul comandor Relu Ioana, momentul accidetului este în beznă totală. Nici momentul catapultării nu şi-l aminteşte.

Din păcate acum nu îmi amintesc acel zbor care a durat foarte puţin, un minut şi 10 secunde, dar sper să îmi aduc treptat aminte de acel zbor„, mărturiseşte Relu Ioana.

„Probabil a fost o reacţie rapidă şi de ultim moment în care am putut să-mi salvez viaţa„, spune locotentul despre momentul catapultării şi secunda care i-a salvat viaţa.

E greu de descris ce a trăit Mihaela Ioana până când a aflat că soţul ei a supravieţuit.

În momentul în care am văzut la televizor nu ştiam despre cine este vorba, dar am fost sigură că este vorba şi despre soţul meu. Totul a decurs atât de repede şi emoţional am fost atât de bulversată încât nu am mai putut să urmăresc la televizor. Ştiam un sigur nume Andrada Cojocaru, soţia lui Relu Cojocaru. Stai liniştită, Relu meu e mort, Relu tău trăieşte. Mi s-au blocat mâinile„, a povestit Mihaela Ioana.

Abia la o lună de la accident, Relu Ioana a aflat că prietenul său, Relu Cojocaru, nu mai este.

Pentru mine este o mare durere pentru că pentru mine a fost atât un comandant, un camarad, cât şi un prieten în acelaşi timp„, a spus bărbatul.

Au trecut de atunci aproape două luni. Miercuri, locotenentul comandor Relu Ioana a împlinit 36 de ani. Colegii şi şefii din Ministerul Apărării au venit la el.

În ciuda experienţei trăite, Relu Ioana nu se dă bătut. Când sănătatea îi va permite, tot la meseria lui se va întoarce.