Povestea româncei arestate în India: din recepţioneră, a ajuns capul unei companii de miliarde

Zilele trecute a apărut informaţia că o româncă a fost arestată în India alături de soţul ei sub acuzaţia de corupţie. Se pare însă că ea ar fi victima omului de afaceri, pe care l-a cunoscut în urmă cu câţiva ani, când lucra ca recepţioneră, şi care a transformat-o în managerul unei afaceri de miliarde, în spatele căreia se ascundea, însă, o adevărată maşinărie de spălat bani.

RomaniaTV.net
14 iun. 2012, 06:32
Povestea româncei arestate în India: din recepţioneră, a ajuns capul unei companii de miliarde

O româncă a fost reţinută în India împreună cu soţul ei, cei doi fiind acuzaţi că ar fi primit 530.000 de dolari de la o firmă de armament elveţiană, ca să intervină pe lângă Guvernul de la New Delhi pentru a-i permite accesul pe piaţa indiană.

Numele româncei este Anca Maria Neacşu, iar aceasta era manager al companiei Ganton India, o sucursală a Ganton Limited, care se ocupă cu comerţ de tehnică militară, scrie CanCan. Ea a fost instalată în funcţie fără să aibă habar în ce se bagă şi a picat la mijloc într-un conflict între soţul ei şi avocatul american C. Edmonds Allen. Aceştia se acuză reciproc că ar fi „creierul” afacerii şi că ar fi spălat sute de milioane de dolari, iar soţii Verma sunt acum în arest. Ei au angajat un apărător care susţine că Anca Neacşu şi soţul ei sunt torturaţi în arest pentru a mărturisi dacă sunt vinovaţi. „Sunt supuşi unor torturi de gradul trei pentru a mărturisi ceva de nu ştiu”, a spus Vijay Aggarwal, care a adăugat că românca este arestată ilegal, deoarece legea indiană interzice reţinerea unei femei după apusul soarelui.