Povestea misterioaselor CODURI DE BARE gigantice, în sfârşit dezvăluită FOTO

Mai multe obiecte misterioase, asemănătoare unor coduri de bare gigantice, lungi de zeci de metri, au fost descoperite cu ajutorul imaginilor oferite de Google Earth. Pentru mulţi ani, nimeni nu ştia care este scopul lor, cu toate că au fost descoperite în zeci de locaţii din Statele Unite. Ulterior, misterul a fost dezlegat chiar de către armata SUA.

19 feb. 2013, 06:34

Chiar dacă pasionaţii de mistere se aşteptau la explicaţii misterioase, gândindu-se la extratereştri şi nave spaţiale, aceste coduri vizuale erau folosite pentru a calibra sateliţii sau alte obiecte lansate în spaţiu. Astfel, se testau camerele de filmat şi alte instrumente ce trebuiau plasate într-o poziţie exactă. Armata Americană a recurs la astfel de metode încă de la jumătatea secolului trecut, din perioada Războiului Rece, atunci când existau tensiuni între S.U.A şi U.R.S.S.

Imagini cu misterioasele construcţii au fost descoperite de un grup de cercetare, cu ajutorul Google Earth. Ei se ocupă cu determinarea „interacţiunii umane asupra suprafeţei Pământului”. Potrivit acestora, armata SUA şi NASA sunt cei care au dezvoltat acest sistem inedit. Tiparul, denumit 5:1 sau Tri-bat Array, este similar cu cel folosit pentru determinarea rezoluţiei camerelor de fotografiat, al telescoapelor sau al microscoapelor. Ţinta funcţionează asemei unui tabel folosit de un doctor oftamolog în cabinetul său, pentru a determina cât de afectaţi sunt ochii unui pacient.

„Pentru fotografia aeriană, ele oferă o platformă pentru testare, calibrare şi focusare camerelor de fotografiat la diferite viteze şi altitudini. Ele pot fi folosite în acelaşi mod de sateliţi”, a declarat un membru al organizaţiei CLUI, compania care a descoperit bizarele coduri de bare gigantice.

Potrivit Daily Mail, numărul total al acestor construcţii vizibile din spaţiu este necunoscut, majoritatea fiind amplasate în apropierea bazelor militare şi a bazelor de cercetare NASA. Cu toate acestea, majoritatea sunt dezafectate, odată cu apariţia tehnologiei digitale. Potrivit oficialilor americani, ultimul proiect a fost închis în 2006.

Citeşte şi: A murit inventatorul codului de bare