Povestea fetiţei desfigurate de un raton: „Am un nas. La început, arăta ca un cioc de curcan” FOTO

Fotografii cu rezultatul operaţiei de reconstrucţie a nasului micuţei Charlotte Ponce, după 10 de ani de la momentul în care a fost desfigurată de un raton care i-a muşcat jumătate de faţă, au fost făcute publice săptămâna trecută.

RomaniaTV.net
23 aug. 2012, 10:42

Fata, din Spring Lake, Michigan, a stat opt ore în operaţie ca medicii să încerce să repare traumele suferite de ea când era doar un bebeluş, în prima dintr-o serie de operații grele ce vor avea loc în următorii doi ani.

În ciuda faptului că nu a mai putut să meargă cu bicicleta sau la înot, Charlotte nu a avut nicio plângere miercuri, când a fost externată din Spitalul Beaumont. „Sunt bine şi am un nas”, a declarat ea reporterilor, la o conferință de presă.

„La început totul a fost pufos. Arăta ca un cioc de curcan și un nas de pisică la un loc, dar umflătura se reduce în fiecare zi. Acum arată mai bine”, a mai declarat fetiţa, potrivit DailyMail.

Charlotte se va recupera şase până la opt săptămâni înainte de a trece la etapa următoare, construirea unei structuri solide pentru a sprijini noul nas.

Apoi, chirurgii vor folosi o parte din buza de jos a lui Charlotte pentru a reface buza de sus. În cele din urmă, ei vor crea o ureche nouă.

Charlotte a ţinut prima pagină a ziarelor din întreaga lume acum 10 ani, atunci când a fost grav rănită de un raton, animal de companie, care a ajuns în pătuţul ei. Ea avea doar trei luni când animalul i-a muşcat nasul, urechea și o parte din buză.

Copilul nou-născut a fost lăsat singur în casă de către mama ei de 18 de ani  și tatăl de 23 de ani.

Ei au pierdut custodia copilului iar mai târziu Charlotte a fost adoptată de către Tim și Sharon Ponce, împreună cu fratele ei, care avea 15 luni.