Povestea celui mai credincios câine. De şase ani stă lângă mormântul stăpânului

Un câine credincios, pe nume Captain, a refuzat să părăsească mormântul stăpânului timp de șase ani. Ciobănescul german Capitan a fugit de acasă după moartea stăpânului său, argentinianul Miguel Guzman, în anul 2006.

RomaniaTV.net
13 sept. 2012, 16:09
Povestea celui mai credincios câine. De şase ani stă lângă mormântul stăpânului

Captain este probabil cel mai credincios câine din lume, pentru că nu şi-a abandonat stăpânul nici după moarte.

O săptămână după moartea lui Miguel Guzman, familia a mers la mormântul acestuia și a găsit animalul de companie care scheuna dezamăgit lângă mormântul stăpânului său.

De atunci, câinele îndurerat a părăsit rar locul de veci de la cimitirul din orașul Villa Carlos Paz, din centrul Argentinei, potrivit DailyMail.

Miguel Guzman l-a cumpărat pe Capitan ca un cadou pentru fiul său Damian, în vârstă de 13 ani, în 2005.

Miguel a murit brusc în martie anul următor, dar în momentul în care familia sa s-a întors acasă de la înmormântare, Capitan nu mai era de găsit.

Vaduva lui Guzman, Veronica, a povestit că: „L-am căutat peste tot, dar el dispăruse. Ne-am gândit că trebuie să fi dat o maşină peste el şi a murit. Duminica următoare am mers la cimitir și Damian l-a recunoscut. Capitan a venit la noi, lătra ca și cum plângea. Noi nu l-am dus niciodată la cimitir, deci este un mister cum a reușit să găsească locul. Ne-am întors duminica următoare, și el era tot acolo. De data aceasta, el ne-a urmărit până acasă și a petrecut un pic de timp cu noi, dar apoi s-a întors la cimitir înainte să se întunece”.