Prostituate ascunse la azilul de bătrâni. Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut, marţi, 18 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, la un azil şi la locuinţele unor persoane suspectate că au trimis mai multe tinere, printre care şi minore, în Austria, unde le-au obligat să se prostitueze, 15 persoane fiind duse la audieri. TV.

RomaniaTV.net
28 mai 2013, 05:45
Prostituate ascunse la azilul de bătrâni. Percheziţii în Bucureşti şi trei judeţe

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au descins şi la un cămin de bătrâni din Afumaţi, de unde erau duse femei în Austria şi obligate să se prostitueze şi să cerşească.

Poliţiştii încearcă să descopere dacă azilul de bătrâni era folosit ca paravan pentru traficul de persoane.

Aceştia au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 17 persoane suspectate de trafic de minori şi trafic de persoane.

Anchetatorii au percheziţionat locuinţele suspecţilor, din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, precum şi sediul unei instituţii de asistenţă socială cu caracter privat, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

„În fapt, se reţine că, sub coordonarea liderului grupării, învinuitul Gheorghe Gheorghe, membrii grupării au acţionat în scopul obţinerii unor beneficii financiare substanţiale din exploatarea sexuală a mai multor victime, majore şi minore”, a precizat DIICOT.

Procurorii au identificat până în prezent 19 tinere recrutate de membrii grupării, cărora le-au fost promise locuri de muncă, dar care au fost obligate să practice prostituţia în cluburi din Austria.

În urma percheziţiilor vor fi audiate la sediul DIICOT 15 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire, aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi trafic de minori.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 2010-2013, suspecţii au obţinut importante sume de bani din traficarea unor tinere şi obligarea lor să practice prostituţia în Austria. Banii obţinuţi de membrii grupării au fost trimişi în ţară şi reinvestiţi în diverse afaceri aparent legale, a precizat Poliţia Română într-un comunicat de presă.

Cooperarea poliţiştilor români cu omologii lor din structurile specializate ale BKA Austria a permis documentarea întregii activităţi infracţionale, peste 11 dintre victimele reţelei fiind identificate şi audiate în cursul operaţiunilor investigative comune.