Poşta Belgiană este interesată de preluarea a 20% din Poşta Română

Poşta belgiană, Bpost, este interesată de preluarea unei participaţii de 20% la Poşta Română, cu condiţia de a avea un cuvânt de spus în administrarea companiei, a declarat marţi premierul Victor Ponta, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 12:01
Poşta Belgiană este interesată de preluarea a 20% din Poşta Română

Strategia de privatizare prevede o participaţie de 20% a unui investitor strategic. Poşta belgiană s-a arătat interesată, însă numai dacă va avea un cuvânt serios de spus în administrare”, a spus Victor Ponta, potrivit agerpres.ro.

Premierul a precizat că va avea loc o reuniune între reprezentanţii Poştei Române şi cei ai poştei belgiene pentru a discuta despre o eventuală preluare a unei participaţii, fără a preciza data întâlnirii.

Poşta Română este într-o situaţie dificilă, având pierderi de circa 40 de milioane de euro în 2011, la o cifră de afaceri netă de 280 milioane de euro, conform unui audit disponibil pe pagina sa de internet.

Poşta numără în prezent peste 32.000 de angajaţi. Statul român deţine 75% din acţiuni la Poşta Română, în timp ce restul de 25% este deţinut de Fondul Proprietatea.

România a promis Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Uniunii Europene (UE) să accelereze privatizarea şi vânzarea participaţiilor sale la companiile de stat deficitare.