Posibilii succesori ai lui Borbely la Ministerul Mediului

Potrivit România TV, persoana cotată cu cele mai mari şanse de a prelua Ministerul Mediului este Iuliu Winkler. Alte nume vehiculate sunt cel al deputatului Korodi Attila, dar şi cel al vicepremierului Marko Bela. Indiferent care va fi decizia finală a UDMR sau nu, în mod cert portofoliul va rămâne Uniunii.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 09:04
Posibilii succesori ai lui Borbely la Ministerul Mediului

Iuliu Winkler a fost văzut la Palatul Victoria în cursul zilei de miercuri, când DNA a cerut permisiunea de a începe urmărirea penală împotriva lui Borbely Laszlo. Acest lucru indică faptul că este posibil ca decizia demisiei lui Borbely şi înlocuirea sa cu Winkler să fi fost luată încă de ieri.

Pe de altă parte, surse guvernamentale citate de agenţia NewsIn, îl indică drept înlocuitor al lui Winkler pe Attila Korodi, care a mai fost ministru al Mediului.

De profesie inginer, Winkler a intrat în UDMR în 1991. În 2000 a devenit deputat, iar un an mai târziu a fost ales preşedinte al UDMR Hunedoara, funcţie pe care o deţine şi acum. La data de 29 decembrie 2004, Iuliu Winkler a fost numit în funcția de ministru delegat pentru comerț în cadrul guvernului Tăriceanu.

După îndepărtarea miniştrilor PD din guvernul Tăriceanu în aprilie 2007, postul lui Winkler a fost desfiinţat, însă udemeristul a rămas la Palatul Victoria în calitate de secretar de stat în Ministerul pentru IMM-uri, Comerț, Turism și Profesii Liberale.

După numai trei luni, Winkler a ajuns din nou ministru, de data aceasta ministru al Comunicaţiilor. Nici în această funcţie nu a stat prea mult, deoarece în decembrie 2007 a demisionat pentru a prelua mandatul de europarlamentar rămas vacant după ce Frunda Gyorgy a demisionat din Parlamentul European pentru a prelua preşedinţia comisiei juridice a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Attila Korodi s-a implicat încă din liceu în activitatea politică. La sfârşitul lui 2004, este desemnat de către UDMR pentru a ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Mediului, ocupându-se de coordonarea Departamentului de Integrare Europeană

După remanierea din aprilie 2007, Korodi Attila este numit ministru al Mediului și Dezvoltării Durabile. ÎN 2008 este ales în Camera Deputaţilor, ocupând acolo funcţia de preşedinte al comisiei de politică externă.