Poşeta actriţei Sophia Loren a fost vândută la licitaţie la preţul de 167.000 de euro

O poşetă care a aparţinut actriţei italiene Sophia Loren a fost vândută în cadrul unei licitaţii organizate în scopuri caritabile în localitatea Kemerovo din Siberia occidentală, depăşind de aproape opt ori estimările iniţiale.

RomaniaTV.net
28 nov. 2011, 14:53
Poşeta actriţei Sophia Loren a fost vândută la licitaţie la preţul de 167.000 de euro

Preţul de pornire pentru această poşetă roşie din piele, creată de designerul italian Giorgio Armani special pentru Sophia Loren, era de 900.000 de ruble (21.500 euro).

La sfârşitul licitaţiei, poşeta, pe care celebra actriţă a oferit-o guvernatorului acestei regiuni, Aman Touleev, în timpul vizitei pe care a întreprins-o în luna octombrie la Kemerovo în cadrul manifestării „Anul Italiei în Rusia”, a fost adjudecată pentru 7 milioane de ruble (aproximativ 167.000 euro), informează Mediafax.

Cumpărătorul este un om de afaceri din Krasnoiarsk, un oraş din Siberia orientală, a cărui identitate nu a fost însă dezvăluită.

Fondurile obţinute în urma acestei licitaţii vor fi donate în sprijinul copiilor bolnavi din regiunea Kemerovo, a precizat viceguvernatorul provinciei, Alexei Sergheiev.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul „Quo Vadis”, actriţa italiană Sophia Loren a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor ’50 şi ’60 şi a alcătuit un cuplu mitic împreună cu compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate.

Rolul ţărăncii din „Ciociara” de Vittorio De Sica (1960) i-a adus Sophiei Loren premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.