Portughezii le-au tăiat elanul vikingilor. Victorie dramatică în „grupa morţii”

Portugalia a câştigat cu 3-2, la mare luptă, meciul cu Danemarca. Golul primei victorii a lusitanilor la Euro 2012 a fost marcat de Varela, în minutul 87.

RomaniaTV.net
13 iun. 2012, 18:19
Portughezii le-au tăiat elanul vikingilor. Victorie dramatică în „grupa morţii”

Grupa B de la Euro 2012 îşi respectă statutul de „grupă a morţii”, iar în urma meciului Danemarca – Portugalia lucrurile s-au complicat, în perspectiva calificării pentru faza sferturilor de finală. Nordicii, care în primul meci au produs surpriza şi au învins vicecampioana mondială, Olanda, au pierdut disputa cu lusitanii, cea mai pasionantă de până acum, de la turneul final.

Portughezii au presat încă din start şi au deschis scorul la jumătatea primei reprize, când Pepe a reluat în plasă o centrare venită din corner. Nu au trecut decât 10 minute şi Helder Postiga a majorat diferenţa de pe tabelă, dar danezii au revenit în joc până la pauză, Bendtner reducând scorul la 1-2, în minutul 39. Repriza secundă a consemnat un festival al ratărilor, marca Ronaldo, şi cum ocaziile se răzbună danezii au reuşit egalarea prin acelaşi Bendtner, în minutul 79.

Cum portughezilor nu le convenea egalul, din cauză că au pierdut primul meci, ei au forţat din nou victoria şi au obţinut-o, în minutul 87. Varela a reuşit un gol splendid, iar Portugalia îşi joacă prezenţa în sferturi duminică, în meciul cu Olanda.

Miercuri seara, de la ora 21.45, tot în grupa B se joacă derby-ul Germania – Olanda.

Clasamentul grupe B: 1. Germania – 3 puncte (golaveraj 1-0), 2-3. Danemarca, Portugalia – câte 3 puncte (golaveraj 3-3), 4. Olanda – 0 puncte.