Ponta vrea ca România şi Polonia să joace un rol puternic în UE

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Varşovia, că îşi doreşte ca Polonia şi România să joace, în anii care urmează, un rol puternic, în UE.

05 iun. 2013, 13:55
Ponta vrea ca România şi Polonia să joace un rol puternic în UE

„Vreau ca în continuare, pe baza unei relaţii politice excelente, a unei relaţii personale şi a intereselor comune ale celor două ţări, Polonia să considere România cu adevărat un prieten şi un partener strategic şi Polonia şi România să joace în anii care urmează un rol puternic în UE”, a spus şeful Executivului, într-o declaraţie comună cu primul-ministru polonez, Donald Tusk, citat de Agerpres.

Ponta a urat succes Guvernului polonez în confruntarea cu provocările prezente cu care se confruntă toate guvernele din Europa, şi anume necesitatea de a avea creştere economică şi de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă.

Premierul a vorbit şi despre existenţa unor proiecte economice comune, punctând că există companii importante din Polonia care vor să investească în România.

„Toate aceste lucruri, pe baza relaţiilor politice şi personale excelente putem să le dezvoltăm în interesul celor două ţări”, a mai spus premierul român.

El şi-a exprimat speranţa că foarte curând, poate chiar în cursul acestui an, omologul său din Polonia va veni la Bucureşti.

„De multe ori şi public mi-am exprimat admiraţia pentru modul în care Polonia, în ultimii ani, a promovat un model de dezvoltare economică, politică, de leadership regional şi mi-am exprimat întotdeauna admiraţia pentru faptul că primul ministru Tusk a reuşit să dovedească că ţările noi membre ale UE, fost comuniste, pot să aibă o contribuţie importantă la proiectul european, pot să ofere lideri puternici, credibili şi respectaţi în Europa”, a mai spus Ponta.