Ponta va cere pe 7 aprilie votul partidului pentru funcţia de premier

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că pe 7 aprilie va cere votul partidului pe care îl conduce pentru a candida la funcţia de prim-ministru din partea Uniunii Social Liberale şi le va cere totodată colegilor săi să-i valideze candidatura liderului liberalilor, Crin Antonescu, pentru viitoarele alegeri prezidenţiale pe care Ponta le vede în 2013, relatează agerpres.ro.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 18:14
Ponta va cere pe 7 aprilie votul partidului pentru funcţia de premier

Votul PSD, respectiv USL, urmează să fie dat cu prilejul unor congrese separate – PSD, PNL şi PC – şi, ulterior, într-un congres reunit, toate urmând a se desfăşura pe 7 aprilie.

Ponta a arătat că există posibilitatea să candideze şi un alt membru al PSD, dar a acceptat aceasta numai ca variantă de lucru. „Eu nu am pus o astfel de condiţie, şi nici Crin Antonescu. (…) De principiu primul-ministru va fi dat de PSD, eu sunt liderul acestui partid, sunt în ‘pole position'”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Preşedintele PSD a mai spus că, dacă USL va avea majoritate absolută după alegerile parlamentare, premierul va fi desemnat de conducerea Uniunii. „Dacă USL are majoritate absolută, premierul va fi de la USL. Dacă USL nu are majoritate, dacă are 49 la sută din mandate, asta înseamnă ca dl. Ungureanu vrea să fie premierul lui Dan Diaconescu, premierul dlui Vadim Tudor, al lui Gheorghe Flutur, al lui Gheorghe Falcă, Roberta Anastase”, a susţinut Ponta.

Liderul PSD a reafirmat că nu există probleme cu candidaţii USL, aceştia urmând să fie comuni la Consiliile Judeţele şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ.

Potrivit lui Ponta, la lista de consilieri judeţeni şi la numărul de candidaţi la alegerile locale nu există paritate, există două criterii – rezultatele din 2008 şi sondajele.