Ponta: Ungureanu e viitorul lider al opoziţiei, al PDL. USL merge mai departe

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, în cadrul unei emisiuni TV, că vede în premierul Ungureanu viitorul lider al PDL.

RomaniaTV.net
12 feb. 2012, 21:54
Ponta: Ungureanu e viitorul lider al opoziţiei, al PDL. USL merge mai departe

„I-am spus domnului Ungureanu ‚vă rog să înţelegeţi că epoca Băsescu s-a terminat. Epoca Băsescu se încheie cel mai târziu în 2014. Eu cred că domnul Ungureanu va fi liderul partidului. Eu văd în domnul Ungureanu viitorul lider al opoziţiei, al PDL-ului”, a precizat Ponta.

Liderul social-democrat a mai declarat că îl va sancţiona de fiecare dată pe premierul Ungureanu, când va greşi.

„Îl respect ca om care a citit, care a avut o anumită carieră, dar joi a greşit. Da, nu e vreme de prohod, dar erau oameni care au murit, nu puneţi mâna pe lopată, dar erau numai bătrâni. Pentru asta l-am criticat”, a subliniat preşedintele PSD.

„Şi eu şi Crin Antonescu avem conştiinţa că USL trebuie să meargă mai departe. După cum spunea domnul Quintus, suntem condamnaţi să rămânem împreună. Cu PDL nu este posibilă niciun fel de colaborare, nu doar din partea mea, care am experienţa din 2009. Şi dacă ar veni un alt lider care să propună aşa ceva la PSD, ar fi izgonit cu vorbe nu foarte frumoase”, a spus Victor Ponta.

„În acest moment, PDL are un electorat dur cam de 15%, USL are cam 55% din cei care se prezintă la vot, dar este vorba şi de voturi anti PDL. Exista şi o parte a electoratului care spune bine, bine, dar ce vrei să faci? Tocmai de aceea în Parlament am prezentat acele 15 puncte, am vorbit despre reducerea CAS, despre Roşia Montana”, a mai susţinut în context preşedintele PSD.