Ponta vrea taxă de solidaritate de 10% pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro pe lună

Bugetarii care câştigă peste 1.000 de euro pe lună ar putea plăti statului o taxă de solidaritate. Premierul României Victor Ponta a declarat la România TV că suprataxarea cu 10% a acestei categorii de bugetari ar putea fi făcută pe o perioadă de un an, un an şi jumătate.

RomaniaTV.net
08 apr. 2013, 20:05
Ponta vrea taxă de solidaritate de 10% pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro pe lună

„În continuare cred, şi am avut discuţii în acest sens şi un acord, pentru cei din zona bugetară care câştigă peste 1.000 euro pe lună, pentru o perioadă de timp limitată, un an-un an şi jumătate, ţin foarte mult să avem acea taxă, de 10%, de solidaritate. Sunt oameni care pot să dea 10%, bani pe care să-i folosim pentru tariful social la energie sau la recalcularea pensiilor militarilor”, a spus Victor Ponta, la România TV, în cadrul emisiunii „Tonomatul lu Ciutacu”.

Începând cu luna iunie a anului trecut, premierul Ponta a declarat în repetate rânduri că Guvernul analizează impozitarea suplimentară, cu încă 16%, a sumei din pensie sau salariu care depăşeşte 4.500 lei /lună, sistem care ar putea fi aplicat începând cu 2013 şi numai pentru sectorul bugetar.

El declara şi că Guvernul USL intenţionează să aplice din 2013 cote diferenţiate de impozit, în funcţie de nivelul salariilor.