Ponta şi Isărescu conduc în TOPUL ÎNCREDERII populaţiei. USL şi PDL, în creştere

Victor Ponta şi Mugur Isărescu sunt personalităţile politice cu cea mai ridicată încredere în rândul populaţiei, în timp ce USL şi PDL înregistrează o creştere în ceea ce priveşte intenţia de vot. Datele reies dintr-un sondaj CSOP realizat la comanda Partidului Democrat Liberal. 

RomaniaTV.net
17 mai 2013, 10:48

La întrebarea „câtă încredere aveţi în personalităţile politice”, 31% au răspuns că au „multă sau foarte multă încredere” în Victor Ponta, 30% l-au indicat pe Mugur Isărescu, în timp ce 25% l-au indicat pe Sorin Oprescu.

Crin Antonescu se bucură de foarte multă încredere din partea a 19% dintre respondenţi, iar Traian Băsescu de 16%.

La polul opus, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu înregistrează o încredere ridicată pentru doar 6% din populaţie, în timp ce Gabriel Oprea şi Kelemn Hunor strâng un procent şi mai scăzut: câte 4% fiecare.

În privinţa PDL, Vasile Blaga are cea mai mare încredere din partea electoratului (13%), Emil Boc- 12%, iar Elena Udrea şi Adriean Videanu câte 11%.

În privinţa partidelor, atât USL cât şi PDL înregistrează o uşoară creştere. 58% din populaţie ar fi votat, la nivelul lunii aprilie, cu USL, cu un procent mai mult decât în luna precedentă. Pentru PDL ar fi optat 19%, cu două procente mai mult decât în martie 2013.

UDMR, PRM, şi FC se menţin la 5%, respectiv câte 3%, iar PPDD scade sub 10 procente. 9% dintre cei care ar merge la vot ar opta pentru partidul lui Dan Diaconescu, în condiţiile în care în noiembrie 2012 intenţia de vot pentru partidul Poporului era de 14%.

În ceea ce priveşte încrederea românilor că guvernul ponta şi-a respectat promisiunile electorale, 26% au răspuns „da” şi 53%, „nu”.

Biserica se află în continuare în topul încrederii românilor. Două treimi dintre respondenţi au răspuns că au multă şi foarte multă încredere în Biserică, în timp ce în Armată au încerdere ridicată 59% dintre români. 

37% dintre participanţii la sondaj au spus că au foarte multă încredere în presă, 17% în Guvern, 11% în Preşedinţie şi doar 10% în parlament.

Sondajul a fost realizat în perioada 24 aprilie- 4 mai 2013, pe un eşantion de 1028 de persoane şi are o eroare de plus-minus 3,1%.