Ponta şi-a depus candidatura: La Târgu Jiu nu am contracandidaţi. Am emoţii pentru 2016 VIDEO

Liderul USL Victor Ponta şi-a depus marţi candidatura la alegerile parlamentare din 9 decembrie, alături de ceilalţi şapte candidaţi din partea USL Gorj. Victor Ponta va candida în Colegiul 6, Târgu Jiu, pentru un post de deputat. Potrivit România TV, un posibil contracadidat al lui Ponta la Târgu Jiu ar fi Dan Diaconescu.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 16:05
Ponta şi-a depus candidatura: La Târgu Jiu nu am contracandidaţi. Am emoţii pentru 2016 VIDEO

Întrebat de jurnalişti dacă se teme de contracandidaţii lui, Victor Ponta a răspuns: „N-am contracandidaţi în Târgu Jiu. Eu n-am contracandidaţi aici. Singura problemă este să-i conving pe oameni cum i-a convins şi domnul primar Cârciumaru, şi domnul Călinoiu, să mă ţină în echipă. Aici e important ca oamenii să aibă în continuare încredere în noi„.

Întrebat dacă are emoţii, Victor Ponta a răspuns: „Am emoţii şi pentru 2016, mai ales că acum…. or să mă voteze oamenii, dar în 2016 vreau să văd dacă va fi la fel.”

Ulterior, liderul PSD a declarat că „este posibil” ca USL să obţină toate cele opt colegii din Gorj cu peste peste 50 la sută din voturi.

„Eu consider că este un obiectiv rezonabil şi posibil ca USL să câştige cu peste 50 la sută toate cele opt colegii din Gorj. De altfel, în 2008, când eram separaţi de PNL, noi am avut patru colegii cu peste 50 la sută şi celelalte în apropiere, acum, împreună cu colegii liberali da, cred că vom câştiga toate cele opt colegii”, a spus Ponta, după depunerea candidaturii la BEJ Gorj, potrivit Mediafax.

Referitor la posibila candidatură a lui Dan Diaconescu în Gorj, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că „toată lumea e binevenită” în acest judeţ, dar că „mulţi au venit şi au plecat”.

„Aveţi dumneavoastră, presa, o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului. Dar nu asta e problema, problema e că Gorjul e un judeţ dezavantajat de ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Încet-încet am început să reconstruim această zonă şi să dăm oamenilor o speranţă de a trăi aici, de a trăi o viaţă mai bună”, a afirmat Ponta.

Liderul PSD a precizat că în cei opt ani de mandat ca deputat de Târgu Jiu şi-a onorat promisiunile făcute alegătorilor, astfel că mizează pe votul acestora în 9 decembrie, pentru cel de-al treilea mandat.

„Eu am totuşi opt ani de parlamentar de Târgu Jiu şi oamenii ştiu destul de bine de câte ori am vorbit cu ei, de câte ori am venit, de câte ori m-am ţinut de cuvânt şi m-am ţinut de fiecare dată de cuvânt. În rest, e o competiţie, că doar nu o să candidăm singuri, dar realitatea este că e vorba de o înţelegere între noi şi oamenii care ne-au votat în această perioadă şi îmi doresc să nu-i dezamăgesc. (…) Eu m-am mândrit foarte mult cu Gorjul şi cu Târgu Jiu, sper că şi ei se mândresc cu mine ca după 75 de ani să aibă un prim-ministru care să-i reprezinte, cred că pot să fac şi putem în această echipă să facem foarte multe pentru zonă”, a precizat şeful PSD.

Victor Ponta a fost însoţit, la depunerea candidaturii la BEJ Gorj, de către reprezentanţi ai autorităţilor locale şi de senatorul Toni Greblă, care candidează pentru un nou mandat în judeţ.

La Biroul Electoral Judeţean Gorj au fost depuse listele complete de candidaturi din partea USL pentru Camera Deputaţilor şi Senat.

Victor Ponta şi Martin Schulz au fost împreună, în cursul după-amiezii de marţi, pentru a inaugura o staţie de epurare a apei, realizată la Bumbeşti Jiu cu fonduri europene nerambursabile, după care s-au deplasat la Târgu Jiu, unde au avut programe diferite pentru o scurtă perioadă de timp.