Ponta respinge demisia parlamentarilor USL: Schimbarea Guvernului se face cu voturile din Parlament

Victor Ponta, co-preşedintele USL respinge varianta propusă de Crin Antonescu - demisia în bloc a parlamentarilor USL. Ponta a declarat la România TV că pentru a înlocui actualul guvern cu unul format din tehnocraţi este nevoie de voturile parlamentarilor.

RomaniaTV.net
27 ian. 2012, 13:36
Ponta respinge demisia parlamentarilor USL: Schimbarea Guvernului se face cu voturile din Parlament

Victor Ponta a lăsat de înţeles că deputaţii şi senatorii USL ar putea organiza o formă de boicot, care să implice absenţa acestora de la lucrările Parlamentului şi în acelaşi timp prezenţa lor doar la voturile importante, cum ar fi cel pentru demiterea guvernului. Ponta afirmă că în tot acest timp, parlamentarii social-liberali vor refuza să-şi ridice indemnizaţiile.

„Nu mai rămânem în formula actuală a Parlamentului după 1 februarie, dar în acelaşi timp trebuie să păstrăm ce înseamnă avantajul de a avea semnăturile parlamentarilor. Schimbarea guvernului actual cu unul de tehnocraţi nu poate fi făcută din stradă, ci la cererea oamenilor, dar cu voturile din Parlament. Nu folosim termenul de grevă ci de boicot, în care nu luăm indemnizaţiile, dacă nu suntem în Parlament. Vom fi la momentul când trebuie să votăm. În momentul în care va trebui să votăm un guvern de tehnocraţi, vom fi la vot”, a declarat Ponta la România TV.

Demisia tuturor parlamentarilor USL fusese propunerea liberalilor, mai ales a deputatului Relu Fenechiu şi a preşedintelui PNL Crin Atonescu. Social-democraţii nu au agreeat-o însă, fapt care a dus în ultima săptămână la speculaţii privind o eventuală ruptură a USL. Ambii lideri ai USL au fost nevoiţi ca în ultimele zile să repete de nenumărate ori că nu se pune problema unei rupturi.