Ponta, reacţie la cancelarul german: „Nu doamna Merkel va vota la referendum”

Telefonul pe care cancelarul german, Angela Merkel, i l-a dat lui Traian Băsescu stârneşte reacţia primului-ministru Victor Ponta, care îi transmite şefului Executivului german că decizia privind rămânerea sau nu în funcţie a lui Băsescu este în mâna românilor.

RomaniaTV.net
09 iul. 2012, 13:16
Ponta, reacţie la cancelarul german: „Nu doamna Merkel va vota la referendum”

Premierul Victor Ponta îl contrează pe cancelarul german, Angela Merkel, care catalogase drept „inacceptabilă” suspendarea preşedintelui Traian Băsescu.

Nu doamna Merkel o să voteze pe 29. Şi bănuiesc că votul oamenilor de pe 29 nu va fi contestat de nimeni. Doamna Mekel şi creştin-democraţii germani – pentru că doar ei sunt cei care îi ţin partea domnului Băsescu şi PDL – sunt cei care au crezut totdeuna în austeritate, în tăieri – e adevărat, austeritate mai mult în România şi în Grecia şi în Italia şi în Spania, mai puţin la dânşii – în timp ce restul Europei spune un singur lucru: că suntem în standarde europene şi că problema poate fi rezolvată doar de locuitorii României. Indiferent ce vor creştin-democraţii germani, românii vor vota în România şi votul de pe 29 va lămuri lucrurile”, a spus Ponta.

El a precizat că Berlinul este unul dintre oraşele europene pe care le va vizita pentru a vorbi despre situaţia din România, arătând că iniţial va pleca la Bruxelles, apoi către celelalte cancelarii.

Ponta a subliniat că preşedintele suspendat, Traian Băsescu, „uită” să spună că a fost suspendat de două treimi din Parlament, inclusiv prin voturile unor mebri ai PPE şi că poporul român, pe 29 iulie, va decide. „Ce decide poporul român nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Băsescu, nici de Ponta, nici de Merkel, nici de nimeni”, a subliniat Ponta.

Liderul social-democraţilor a mai spus că PDL duce o campanie de dezinformare deliberată a colegilor lor din Partidul Popular European. „Tot acest atac produs de PDL în exterior este făcut deoarece în interior ştim ce au făcut. Cei din afară ştiu mai puţin şi ştiu ce le spun cei din familia lor politică”, a spus Ponta.

Reacţia primului ministru vine după ce un comunicat de presă al Guvernului de la Berlin a informat că Angela Merkel i-a telefonat lui Traian Băsescu, purtătorul de cuvânt al cancelarului afirmând că suspendarea lui Băsescu și organizarea referendumului „au avut loc într-un mod care a ignorat principiile de bază ale statului de drept”.