Ponta: Prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi VIDEO

Ninsoara şi viscolul au făcut ravagii în Moldova, unde zeci de localităţi au rămas fără curent. Premierul Ponta a anunţat primele demisii. 

RomaniaTV.net
19 dec. 2012, 16:03
Ponta: Prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi VIDEO

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că prefecţii de Botoşani şi Neamţ vor fi demişi, pentru că nu şi-au făcut treaba la deszăpezire, şi că face o analiză privind conducerea CNADNR pentru a vedea dacă aplică aceeaşi măsură şi în cazul acesteia.

Primul ministru Victor Ponta a afirmat că „cel puţin doi prefecţi vor pleca” după problemele întâmpinate în ţară. „Cel de la Botoşani şi cel de la Neamţ vor pleca, din ce mi-a spus până acum ministrul Duşa. Pleacă toată lumea care nu şi-a făcut treaba. Le-am spus din timp, ne-am pregătit, dacă acum şi-au dat seama, înseamnă că nu sunt buni şi vin alţii„, a spus, tranşant, premierul.

Victor Ponta a precizat că s-au deblocat fonduri din rezerva de stat pentru ca în zonele afectate de ninsori abundente să nu mai fie probleme. „Am scos din rezerva de stat, noi facem tot ce trebuie ca lucrurile să fie ţinute sub control. Am cerut CNADNR să publice pe site toate contractele de deszăpezire, ca să putem să ştim unde şi cine nu îşi face treaba”, a precizat Ponta.

Premierul a mai spus că, în perioada Sărbătorilor, toţi miniştrii vor lucra, date fiind problemele cu zăpada, dar şi faptul că va trebui construit bugetul de stat pe 2013. „Nu ştiu dacă de acasă sau de la minister, dar toată lumea lucrează”, a punctat Victor Ponta.

La sfârşitul săptămânii trecute, în ciuda avertizărilor meteorologilor privind ninsorile abundente şi viscolul care urmau să pună stăpânire pe întreaga ţară, în special pe zona Moldovei, în această regiune, mai ales în judeţele Botoşani, Suceava şi Vaslui, mai multe drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate din cauza zăpezii.

Marţi seară, ministrul de Interne Mircea Duşa anunţase deja că cere demisia prefectului de Botoşani, Constantin Macaleţi, din cauza felului în care a gestionat problema zăpezii în judeţ.