Ponta: Orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal

Victor Ponta a afirmat, miercuri, referindu-se la criticile preşedintelui Băsescu aduse la adresa privatizării CFR Marfă, că "orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal". Potrivit premierului, Traian Băsescu va avea ocazia în CSAT să facă precizările pe care le doreşte cu privire la HG-ul privatizării companiei de stat.

RomaniaTV.net
24 iul. 2013, 09:48
Ponta: Orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal

„Aprobăm Hotărârea de Guvern cu CFR Marfă, că nu poate dormi adversarul nostru politic. Îmi asum răspunderea, nu am fugit niciodată de răspundere. Văd că orice om de afaceri român care nu se înscrie în Mişcarea Populară primeşte un dosar penal. Aşa cum a fost şi la momentul aprobării mergem la CSAT şi informăm. Dacă ştie preşedintele ceea ce noi nu ştim cred că în CSAT ne poate spune şi mergem mai departe”, a declarat Ponta, la începutul şedinţei de guvern.

Traian Băsescu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, la Palatul Cotroceni, că firma care a câştigat licitaţia pentru a cumpăra CFR Marfă nu are banii necesari pentru a plăti suma convenită şi „caută cu disperare la bănci bani pentru privatizare”.

„Marea mea problemă este că ştiind că are oarecare credite pe propria companie şi că acum trebuie să împrumute 200 de milioane pentru CFR Marfă, de unde va avea bani să facă investiţii? Dacă în momentul de faţă investitorul împrumută bani ca să poată plăti compania şi nu îi găseşte – în momentul de faţă nu sunt prea multe bănci dispuse să finanţeze – de unde o să găsească bani pentru modernizarea companiei? Are nevoie de locomotive moderne, de vagoane modernizate, de depouri modernizate, de multe altele”, a spus Traian Băsescu.

„Aşa s-a convenit în CSAT să facă privatizare cu un investitor strategic. De unde o să ia bani să investească în modernizarea companiei?”, s-a întrebat şeful statului.

Grup Feroviar Român (GFR), controlat de omul de afaceri Gruia Stoica, a fost declarat câştigător în procesul de privatizare a CFR Marfă, oferind un preţ de 202 milioane euro pentru pachetul de 51% din acţiuni şi asumându-şi investiţii de 900 milioane lei plus 1,5 milioane euro investiţii de mediu.