Ponta: Nu am vorbit despre remaniere, cel mai important lucru acum este numirea ministrului la Transporturi

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la postul B1 Tv, că nu a vorbit până acum de o remaniere guvernamentală, dar a recunoscut, totodată, că este important ca, începând de luni, să fie numit un nou ministru la Transporturi care să se ocupe de finalizarea privatizării CFR Marfă şi de celelalte probleme aferente portofoliului.

RomaniaTV.net
23 aug. 2013, 05:43
Ponta: Nu am vorbit despre remaniere, cel mai important lucru acum este numirea ministrului la Transporturi

‘Eu nu am vorbit despre remaniere. Se vorbeşte tot timpul. Atunci când am o dificultate majoră cu unul dintre miniştri, o voi spune şi, evident, voi propune remanierea. Deocamdată, recunosc, cel mai important lucru este să am, de luni, un ministru la Transporturi care să vadă dacă se finalizează sau nu privatizarea CFR Marfă şi să se ocupe de toate celelalte probleme. Portofoliul Transporturilor e un portofoliu foarte important’, a spus premierul, întrebat despre o posibilă remaniere guvernamentală.
Victor Ponta nu a dorit să comenteze informaţia pe surse potrivit căreia Nini Săpunaru va fi propunerea PNL ce-i va fi înaintată spre a fi transmisă şefului statului.

‘Nu pot să comentez surse. Ştiu că duminică au o şedinţă şi evident că propunerea PNL, cu care eu trebuie să fiu de acord, o voi înainta preşedintelui luni dimineaţă, pentru că luni trebuie şi numit un nou ministru’, a mai declarat premierul, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, Ponta nu a dorit să se pronunţe cu privire la acuzele procurorilor aduse lui Ovidiu Silaghi, propus de PNL la Transporturi şi aflat în anchetă DNA, dar a spus: ‘Pot să bag mâna în foc pentru un singur lucru. Cel care a semnat contractul cu Iordache (Nelu Iordache – n.r.), doamna Boagiu, e bine mersi. Cel care a reziliat contractul cu Iordache e cercetat penal. E prima dată în istorie, vorbesc ca fost procuror şi om politic, când e cercetat cel care reziliază un contract, nu cel care l-a semnat’.