Ponta: Morar încearcă să conducă o GREVĂ a procurorilor din DNA

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seară, la România TV, că Daniel Morar "încearcă să conducă o grevă" la DNA şi că el l-a îndemnat pe Călin Nistor, leful interimar al DNA, să nu accepte propunerea pentru funcţia de adjunct.

04 apr. 2013, 18:33
Ponta: Morar încearcă să conducă o GREVĂ a procurorilor din DNA

Victor Ponta a declarat că a demonstrat propunându-l pe Călin Nistor pentru funcţia de procuror adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie că nu respinge ideea de a numi în funcţii de conducere persoane din interiorul Parchetului, dar a subliniat că acesta nu a oferit încă un răspuns, îndemnat, probabil, de Daniel Morar.

Domnul Morar se plângea că nu vreau să propun oameni din DNA. Eu am făcut propuneri din DNA. Pe domnul Nistor am vrut să-l propun pentru funcţia de adjunct al DNA, însă domnul Morar, care a afirmat cu mare sinceritate că are un control total pe procurori, nu cred că le permite să accepte asemenea propuneri. Eu sper că domnul Nistor nu mă va refuza până la urmă, dar deocamdată nu a dat un răspuns pozitiv. Am avut discuţii şi o să am în continuare, dar pentru moment domnul Morar încearcă să conducă o grevă a procurorilor din DNA ca dacă nu e domnia sa şef să nu fie nimeni„, a declarat primul ministru, la România TV.

Victor Ponta s-a declarat „convins” de faptul că Daniel Morar l-a îndemnat pe Călin Nistor să refuze funcţia de procuror adjunct al DNA. „Domnul Morar crede că DNA e domeniul lui. Parchetul nu e firma privată a lui Morar„, a adăugat premierul.

„Eu am înţeles că de mai bine de un an Ministerul Public e într-o stare de incertitudine, cu tot felul de şefi care doar se prelungesc în funcţie – în frunte cu domnul Morar, căruia nu i-a mai ajuns legea să se prelungească – şi că din păcate nu era nicio şansă să se rezolve această situaţie decât dacă îi numim pe domnul Morar sau pe cei nominalizaţi. Am avut un acord cu preşedintele Băsescu legat de procedură: nu mai mergem pe tot felul de alte proceduri, ci doar pe legea adoptată de doamna Macovei şi aplicată domnului Morar, pe care acum o critică amândoi”, a completat Victor Ponta.