Ponta, la Congresul PNL: Dacă voi păcăli pe cineva să îmi ia locul, acela nu va fi Klaus Johannis

Liderul PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Congresul PNL că înscrierea primarului Sibiului, Klaus Johannis, în formaţiunea liberală este un câştig mare atât pentru PNL cât şi pentru USL, şi s-a amuzat pe seama speculaţiilor potrivit cărora acesta îi va lua locul în fruntea Executivului. În plus, Ponta i-a ironizat pe liderii PDL, spunând că îi susţine pentru a coborî până la 0%.

22 feb. 2013, 12:19
Ponta, la Congresul PNL: Dacă voi păcăli pe cineva să îmi ia locul, acela nu va fi Klaus Johannis

„Ieri (joi – n.r.) eram în Franţa şi mă uitam pe presă, acasă era o singură problemă: a venit dl Johannis să-mi ia locul. Vă invidiez că aveţi un nou coleg, ca dl. Klaus Iohannis. Eu cred că este un mare câştig pentru PNL, dar şi pentru USL. Dacă voi găsi curând pe cineva pe care să-l păcălesc să-l pun prim-ministru în perioada aceasta, în mod sigur nu cred că acela va fi dl. Johannis. Cred că va trebui să găsesc pe altcineva”, a spus Ponta.

El a adăugat că va trebui să găsească pe cineva care să se angajeze alături de liberali, de ministrul Varujan Vosganian, pentru a rezolva probleme ca Oltchim, pensionarii militari, revoluţionarii, restituirile.

„Ultimul gând pe care îl am în minte este cine din PSD ia locul cuiva din PNL sau invers„, a precizat premierul.

Victor Ponta a mai declarat, în faţa delegaţilor PNL, că el nu a venit să susţină pe cineva de PNL pentru că este preocupat de ce se întâmplă la PDL.

Eu o susţin pe doamna Udrea să ajungă sub 10%, pe vasile Blaga să ajungă la 5%, pe Monica Macovei să ajungă la 0%. Nu este uşor„, a spus Ponta.

Mă amuză lupta de la PDL. Atâta timp cât dvs le acordaţi atenţie, mă amuz şi eu ca orice telespectator”, a completat ulterior Ponta.

În faţa liberalilor, Ponta a arătat că doreşte să fie în continuare un prim-ministru al USL.

Sunt conştient de faptul că sunt prim-ministru al Guvernului USL, că am ajuns în această funcţie prin voturile militanţilor, primarilor, consilierilor, parlamentarilor PNL în egală măsură cu a celor PSD, PC, UNPR. Vreau în continuare să conduc un guvern al USL. Nu aş vrea să mă imaginez sau să vă imaginaţi dumneavostră cum aş arăta la guvernare cu domnul Dan Diaconescu sau dumneavoastră cu doamna Udrea şi domnul Blaga„, a spus Ponta.

Premierul a mai susţinut că USL trebuie să existe până atinge şi ultimele două obiective politice avute la constituire. „USL trebuie să existe până ne atingem şi ultimele două obiective politice avute la momentul fondării: de a pune capăt formal şi real la tot ce a rămas din regimul pe care îl detestăm împreună, anume de a alege în funcţia de preşedinte a României candidatul USL, pentru prima dată în istorie, un liberal„, a spus Ponta.

Acest obiectiv putem să-l realizăm împreună sau să-l ratăm, dacă suntem divizaţi„, a conchis liderul PSD.

Congresul extraordinar al PNL a început, vineri, în prezenţa a 1.303 de delegaţi şi a invitaţilor din partea partidelor guvernamentale, a reprezentanţilor UDMR, a minorităţilor naţionale şi a liderilor liberalilor europeni, principalul subiect al reuniunii vizând modificarea Statutului PNL.

Reuniunea PNL a fost deschisă de intonarea Imnului Naţional, urmând cuvântul de primire al preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

Acesta a anunţat că sunt prezenti 1303 delegaţi şi că în total, inclusiv cu invitaţi, la eveniment participă 1858 de persoane.

Congresul de vineri al PNL, estimat să dureze până la ora 17.15, are pe ordinea de zi propunerile de modificare a Statutului PNL şi convocarea congresului ordinar al partidului în vederea alegerii noii conduceri.