Ponta: Infracţiunile comise în licitaţia Oltchim se vor repeta, dacă justiţia nu reacţionează

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi doreşte ca justiţia să îşi facă datoria în ceea ce priveşte plângerea penală formulată la adresa lui Dan Diaconescu în cazul Oltchim. Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 10:02
Ponta: Infracţiunile comise în licitaţia Oltchim se vor repeta, dacă justiţia nu reacţionează

Astăzi s-a făcut plângerea penală pentru cei care au comis infracţiuni de fals în documente publice şi înşelăciune. Dincolo de încălcarea legilor, este o sfidare şi o bătaie de joc la adresa oamenilor de la Oltchim fără precedent în cei 22 ani de democraţie şi mi-aş dori ca justiţia română să îşi facă datoria, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai poată întâmpla în viitor. Dacă nu va exista niciun fel de reacţie din partea justiţiei, sigur că asemenea lucruri se vor repeta. Când ştii că ai imunitate, îţi permiţi să faci orice„, a spus Ponta în şedinţa de guvern, citat de MEDIAFAX.

Ministerul Economiei a anunţat marţi într-un comunicat de presă faptul că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) sesizează Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea.

Dan Diaconescu a câştigat în urmă cu aproape două săptămâni licitaţia pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat. Luni, premierul Ponta a anunţat că privatizarea Oltchim a eşuat şi licitaţia a fost anulată, urmând să fie desemnat un nou director la Oltchim.