Ponta îi cere lui Fenechiu să rezolve rapid problema managementului privat la CFR

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, să rezolve rapid problema managementului privat la compania CFR şi să asigure o "transparenţă totală" în acest sens faţă de creditorii internaţionali.

RomaniaTV.net
16 apr. 2013, 11:32
Ponta îi cere lui Fenechiu să rezolve rapid problema managementului privat la CFR

„Vă rog foarte rapid să rezolvaţi situaţia de la CFR Infrastructură: management privat, performant şi transparenţă totală faţă de creditorii noştri internaţionali. Aveţi câteva zile, vă rog să le folosim la maximum”, i-a spus Victor Ponta ministrului Transporturilor, în şedinţa de Guvern, informează Mediafax.

Adunarea Generală a Acţionarilor CFR a numit deja un nou Consiliu de Administraţie, din care fac parte Sorin Mîndruţescu (CEO Oracle România), Peter Weiss (fost şef la Bancpost şi RBS România) şi George Micu (fost director general al CFR Marfă), alături de Florian Raimund Kubinschi şi Enache Jiru, administratori şi în fostul CA.

Fosta conducere a CFR SA a transmis anterior un comunicat în care anunţa că Ministerul Transporturilor a respins planul de administrare propus de CA, ceea ce duce la încetarea mandatului administratorilor, şi a acuzat factorul politic că este „disperat” să nu piardă controlul unei companii de stat şi a finanţărilor europene.

Din fostul CA mai făceau parte, în afară de Sophocleous şi cei doi care au rămas, Lucian Isar (preşedinte) şi Dănuţ-Leonard Sandu.