Ponta: FAMILIA mea a fost AMENINŢATĂ. Am sesizat deja organele statului

Premierul Victor Ponta a declarat vineri seara, după votul suspendării preşedintelui Traian Băsescu, că familia sa a fost ameninţată în perioada dinaintea suspendării şefului statului, dar nu a făcut public acest lucru pentru a nu influenţa votul Parlamentului.

RomaniaTV.net
06 iul. 2012, 18:43
Ponta: FAMILIA mea a fost AMENINŢATĂ. Am sesizat deja organele statului

Se încheie o perioadă foarte grea. Şi familia mea a fost ameninţată. Copilul meu a fost ameninţat. N-am vrut să fac public acest lucru pentru că nu am dorit să influenţeze decizia Parlamentului”, a declarat Victor Ponta, vineri, după suspendarea lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României.

Ponta a precizat că a informat deja organele statului de această situaţie. „Am sesizat organele statului, fără a face public lucrul acesta. Am primit protecţia necesară pentru mine şi pentru familia mea„, a spus premierul.

Întrebat despre cine a fost ameninţat, Ponta a răspuns: „Nu-mi place să vorbesc despre lucruri private. Era vorba de soţia mea, copilul meu. Am solicitat sprijin autorităţilor abilitate, l-am primit. Nu consider că mă aflu în pericol, dar consider că violenţa de limbaj exprimată în aceste zile generează şi violenţă reală, iar apelul meu a fost către domnul Vasile Blaga, domnul Traian Băsescu că acest tip de limbaj duce la violenţă. Eu nu-l voi folosi niciodată”, a conchis Ponta.

Traian Băsescu a fost suspendat. Referendumul pentru demiterea acestuia va avea loc pe 29 iulie. Şeful statului a fost prezent vineri, la dezbaterile din plenul reunit în care s-a discutat cererea USL de suspendare, şi a intervenit de două ori. În discursul final, preşedintele a lansat un atac dur la adresa lui Victor Ponta şi a lui Călin Popescu Tăriceanu, iar lui Crin Antonescu i-a lăsat o foaie pe care să-şi scrie demisia în cazul în care va câştiga referendumul. 

În timpul dezbaterilor, Băsescu a părăsit de două ori sala de plen: prima dată în timpul discursului lui Crin Antonescu, a doua oară în timp ce vorbea Călin Popescu Tăriceanu. Curtea Constituţională a emis vineri un aviz asupra cererii de supendare,  pe care l-a trimis Parlamentului, aviz interpretat de USL drept unul pozitiv, iar de PDL unul negativ.