Ponta explică de ce va vota în Parlament ÎMPOTRIVA proiectului Roşia Montană

Premierul Victor Ponta a explicat motivul pentru care a anunţat că, în calitate de deputat, va vota împotriva proiectului Roşia Montană.

RomaniaTV.net
11 sept. 2013, 19:45
Ponta explică de ce va vota în Parlament ÎMPOTRIVA proiectului Roşia Montană

„Am discutat despre acest proiect foarte mulţi ani cu soţia mea, cu alţi europarlamentari care s-au manifestat împotriva proiectului şi le-am spus că eu o să votez împotrivă, dar pentru acest vot al meu acceptaţi ideea că trebuie să punem toate elementele pe masă. Acceptaţi ideea să vă uitaţi dacă cumva exista şi lucruri bune în proiect. A fost un angajament personal. Chiar dacă eşti împotriva a ceva, ascultă toate argumentele. Influenţează viitorul nostru ca ţară, prestigiul nostru şi capacitatea nostră de a spune că suntem o ţară deschisă sau ne întoarceam la anii 90?”, a spus premierul Victor Ponta la Antena 3.

Ponta a arătat că a ales să trimită în Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană pentru că a considerat că va aduce beneficii importante României.

„Din acest punct de vedere am considerat atunci când am transmis proiectul către Parlament că există şi beneficii şi pericole. Nu e o decizie foarte uşoară. Influenţează viitorul nostru ca ţară”, a mai spus Victor Ponta,

Premierul Victor Ponta a declarat săptămâna trecut că personal va vota, ca deputat, împotriva proiectului Roşia Montană, precizând însă că este important că toate argumentele pro şi contra proiectului vor fi prezentate în cel mai transparent for, Parlamentul.