Ponta este decis să renunţe la greva parlamentară pentru a se vota starea de urgenţă

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri seară, în cadrul unei conferinţe de presă, că va propune luni în cadrul USL participarea la votul necesar pentru a ratifica decizia decretării stării de urgenţă în judeţele Vrancea, Buzău şi Ialomiţa.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 18:00
Ponta este decis să renunţe la greva parlamentară pentru a se vota starea de urgenţă

„Este vorba despre zeci de mii de oameni total izolaţi de lumea civilizată, care nu-şi pot îngropa decedaţii, nu-şi pot duce bolnavii la spital, sunt practic complet rupţi de mijloacele necesare pentru a supravieţui. Am făcut un apel către preşedinte şi prim-ministru de a declara stare de urgenţă în aceste judeţe. Dacă preşedintele va decide acest lucru, în maxim 5 zile Parlamentul va trebui să ratifice acest lucru”, a explicat co-preşedintele USL.

„Parlamentarii noştri ar veni să votez pentru starea de urgenţă în aceste trei zone. E o decizie pe care preşedintele ar trebui să o ia. Eu mă oblig să propun luni în cadrul USL să participăm la votul necesar pentru a ratifica această decizie. Parlamentarii USL ar renunţa la protestul parlamentar pentru această situaţie cu totul şi cu totul extraordinară„, a mai completat Ponta.

Liderul social-democrat  a adăugat că a discutat cu preşedinţii de consilii judeţene ai PSD-ului din acele zone. Victor Ponta deja i-a transmis în scris preşedintelui necesitatea decretării stării de urgenţă. Conform legii, preşedintele decretează starea de urgenţă având contrasemnătura premierului şi în 5 zile Parlamentul trebuie să ratifice acest lucru.

Preşedintele poate acum să declare situaţie de urgenţă. Eu ştiu foarte bine că preşdintele e la Predeal pentru  că am stat în spatele coloanei sale o oră şi jumătate. Situaţia e foarte gravă şi nu e cazul de atacuri politice. Preşedintele de oriunde este îşi poate exercita prerogativele. Ştim de la preşdinţii de CJ că situaţia e extrem de gravă şi se impun asemenea măsuri imediat. Banii din fondul de rezervă ar trebui folosiţi pentru aceste situaţii. Există o prevedere legală care-i împiedică pe cei de la CJ să folosească banii lor, din cauza birocraţiei. Oamenii înzăpeziţi nu au timp să se rezolve disfuncţionalităţile birocratice”, a mai spus Ponta.