Ponta: Dosarele lui Videanu şi Blejnar stau la DNA. Voi face publice documente. Videanu e un hoţ

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va face publice documente care i-ar incrimina pe fostul ministru democrat-liberal al Economiei, Adriean Videanu, şi pe fostul preşedinte al Fiscului, Sorin Blejnar, în condiţiile în care Direcţia Naţională Anticorupţie ar tergiversa dosarele celor doi foşti oficiali.   

RomaniaTV.net
07 iun. 2012, 22:32
Ponta: Dosarele lui Videanu şi Blejnar stau la DNA. Voi face publice documente. Videanu e un hoţ

Dacă stau la DNA (dosarele – n.r.), eu o să-mi asum riscul şi juridic şi o să vă arăt toate aceste documente. Sigur că nu Guvernul va judeca şi va pedepsi, dar dacă văd că stau în altă parte, atunci o să venim cu documentele, pentru că se pare că încă se împiedică atunci când vorbim de oamenii foarte apropiaţi de fosta putere”, a acuzat Victor Ponta, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Liderul social-democrat l-a catalogat pe Videanu drept „un mare hoţ din istoria post-decembristă a României”, acuzându-l că „a încheiat şi a prelungit contractele bilaterale de vânzare de energie electrică”.

În context, şeful Guvernului a spus că va face publice documente referitoare la contractele aşa-numiţilor „băieţi deştepţi” care au beneficiat de energie electrică ieftină prin contracte directe cu compania de stat Hidroelectrica, chiar dacă va fi dat în judecată de firmele private respective.

L-am văzut pe acest Videanu – care are o mulţime de dosare, a furat şi la Primărie, tot stă şi se tot plimbă prin tribunale, dar mai apare pe la televizor şi ne dă lecţii – o să vă aducem, cu orice risc că o să ne dea în judecată băieţii deştepţi, ca să vedeţi câte milioane de euro a pierdut în fiecare an statul român prin contractele încheiate de Videanu la Hidroelectrica”, a spus Ponta.

De asemenea, Victor Ponta a sugerat că DNA ar tergiversa dosarele lui Videanu şi Sorin Blejnar, fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

DNA are de un an de zile toate dosarele cu Blejnar. Nu i-am auzit – nu vreau să influenţez justiţia, domnul Morar (Daniel Morar – şeful DNA – n.r.), doamna Macovei (eurodeputatul PDL Monica Macovei – n.r.) sunt oameni neinfluenţabili, dar de un an de zile dosarele lui Blejnar stau la DNA, dosarele lui Videanu stau de 2 ani sau de 3 ani„, a susţinut prim-ministrul.