Ponta, despre „trădătorul” din PSD: E viu, nu şi nevătămat VIDEO

"Trădătorul" din PSD, cel pe care Traian Băsescu îl sunase înainte de alegeri pentru a-i oferi funcţia de premier, e viu, dar nu "nevătămat". Asta spune premierul Ponta, întrebat despre măsurile pe care promisese că le ia împotriva celui din PSD care trădase. La momentul respectiv s-a speculat că Mircea Geoană a fost cel care a discutat cu Traian Băsescu.

07 ian. 2013, 14:02
Ponta, despre „trădătorul” din PSD: E viu, nu şi nevătămat VIDEO

Întrebat dacă a fost identificat şi pedepsit social-democratul care ar fi negociat cu preşedintele Băsescu preluarea funcţiei de prim-ministru, Victor Ponta a răspuns: „E viu. Am avut o discuţie lămuritoare. Nu vreau să ajung la excluderi. Mie îmi plac includerile. E viu. Nu chiar nevătămat, dar e viu.”

Ponta a evitat răspunsul la întrebarea dacă este vorba de Mircea Geoană. „Nu doresc să mai comentez acest subiect. Obligatia mea ca lider al PSD e sa rezolv lucrurile de bucătărie internă în interior. Când am ajuns în urmă cu un an şi jumătate la acel conflict deschis şi excluderea domnului Geoană a fost pentru că nu am reuşit să găsesc soluţia normală, de discuţie între noi. Eu nu vrea, de principiu, să exclud pe nimeni”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 decembrie, că există o problemă în PSD dată de faptul că „cineva din partid” a vorbit cu alţi membri ai PSD, în numele lui Traian Băsescu, pentru a obţine susţinerea pentru o eventuală desemnare ca premier, spunând că acea persoană va fi exclusă.

Ponta a evitat să spună la cine se referă. El a precizat că liderul PNL, Crin Antonescu, a avut dreptate atunci când a declarat că preşedintele Traian Băsescu a contactat pe cineva din PSD în vederea încercării de a forma Guvernul.”Crin Antonescu a avut dreptate cu ce a spus aseară. Şi eu sunt informat, avem o problemă şi o vom rezolva în PSD”, a spus Ponta.

Întrebat ce nume poartă această „problemă” şi dacă e vorba de Mircea Geoană, Ponta a răspuns: „Avem o problemă a noastră internă şi, cum am făcut întotdeauna, în PSD ne rezolvăm problema în partidul nostru”. Întrebat despre declaraţia lui Geoană referitoare la ambiţia lui de a numi premieri, şi nu de a fi numit prim-ministru, Ponta a râs, spunând: „Aţi reuşit să mă binedispuneţi, când aţi început cu Mircea Geoană chiar m-aţi binedispus”.

Ponta a spus că persoana la care se referă este membru PSD, acesta vorbind cu alţi colegi din partid în numele lui Traian Băsescu, el subliniind că rezolvarea problemii implică excluderea din PSD. Întrebat dacă rezolvarea problemii înseamnă excludere, Ponta a spus: „Evident că nu mai are ce căuta în PSD cel care a considerat să încalce deciziile Congresului şi obligaţiile pe care noi ni le-am asumat faţă de români”.

Ponta a spus că Traian Băsescu nu va desemna acea persoană ca premier. „Nu am niciun fel de dovadă că preşedintele Românei (s-a implicat în negocieri – n.r.), eu am toate dovezile că un membru al PSD a vorbit şi în numele preşedintelui României. Faptul că a vorbit în numele preşedintelui României e problema lui. A vorbit cu alţi colegi de partid. Eu nu ştiu ce s-a întâmplat în alte partide, ştiu ce s-a întâmpat în PSD şi o să o rezolvăm în PSD”, a spus Ponta.