Ponta, despre „potenţialul” lui Băsescu: să fie sănătos şi să avem toţi potenţial VIDEO

Premierul Ponta a declarat că nu este interesat de ce anume a spus preşedintele Băsescu în conferinţa de presă de marţi şi nu a dorit să comenteze afirmaţia acestuia că preşedintele merge la Bruxelles deoarece are un potenţial mai bun, transmiţând-i doar să fie sănătos şi "să avem toţi potenţial".

RomaniaTV.net
20 nov. 2012, 12:53
Ponta, despre „potenţialul” lui Băsescu: să fie sănătos şi să avem toţi potenţial VIDEO

„Chiar nu mă interesează ce a spus domnul preşedinte Băsescu, eu mi-am făcut datoria instituţională de a informa Parlamentul şi cetăţenii asupra a ceea ce se decide la Bruxelles privind viitorul României în 2014-2020 şi intenţionez şi de acum încolo, în viitorul Parlament, să vin să informez de fiecare dată Parlamentul şi opinia publică asupra deciziilor importante care privesc viaţa fiecărui român în parte (…) Să fie sănătos domnul preşedinte şi să avem toţi potenţial „, a răspuns Ponta la întrebările jurnaliştilor privind declaraţiile susţinute marţi de preşedinte.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că merge la Consiliul European de la Bruxelles pentru că este un moment dificil şi pentru că are un „potenţial mult mai bun” decât premierul Victor Ponta şi poate servi mai bine interesele României decât ar putea să o facă premierul.

El a spus că a decis să meargă la Consiliul European întrucât este un moment dificil din punct de vedere economic.

„Este un moment dificil, din punctul nostru de vedere, dar şi din punctul de vedere al celorlalte state, pentru că nimeni nu este mulţumit de cum arată propunerea de buget lansată de preşedintele van Rompuy. Aş fi considerat că nu mi-aş fi făcut atribuţiunile constituţionale dacă aş fi pasat răspunderea către primul-ministru, care nu poate avea decât o responsabilitate delegată. Ştiu ce pot să fac din punct de vedere al capacităţii de negociere în interiorul UE şi ştiu că am potenţial mult mai bun decât Victor Ponta şi pot servi interesele României mult mai bine decât ar putea să o facă premierul, din motive pe care nu insist să le enunţ”, a afirmat şeful statului.

Preşedintele a mai spus că niciodată nu va fugi de exercitarea atribuţiunilor constituţionale pentru a-şi proteja pielea.