Ponta, despre Magistrala 5 de Metrou: O să ne coste cât drumul de la Pământ la Lună

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că lucrările la Magistrala 5 de Metrou continuă, dar că se dovedesc a fi din ce în ce mai scumpe din cauza contractelor semnate de fosta guvernare.

20 mart. 2013, 12:18
Ponta, despre Magistrala 5 de Metrou: O să ne coste cât drumul de la Pământ la Lună

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că lucrările la linia de metrou Universitate-Drumul Taberei sunt din ce în ce mai scumpe din cauza contractelor negociate în timpul guvernării lui Emil Boc.

Prea plătim toate şmecheriile şi aranjamentele altora dinainte. (…) S-ar putea să ne coste cât drumul de la Pământ la Lună extraordinarele contracte negociate de doamna Boagiu şi domnul Boc şi toţi ceilalţi (…) care au semnat contracte, iar noi acum trebuie să le plătim‘, a spus Victor Ponta, citat de Agerpres.

Citeşte şi Ponta: Construcţia liniei de metrou Universitate-Dr. Taberei continuă cu fonduri BEI şi de la Guvern

Primul-ministru a declarat, luni, 11 martie, că lucrările de construcţie la Magistrala 5 a metroului vor continua cu finanţare asigurată din creditul BEI şi din fonduri guvernamentale.

„M-am convins exact de la reprezentanţii companiilor că nu s-a oprit nicio lucrare acolo. Necesarul de finanţare pentru acest proiect va continua să fie asigurat. În primul rând, avem în continuare încă 300 milioane de euro din creditul de la BEI, care urmează să fie accesat într-un calendar care să se încadreze şi în obligaţiile noastre privind deficitul bugetar. De asemenea, e vorba de fonduri guvernamentale care sunt afectate”, a susţinut Victor Ponta.

BEI a acordat României o finanţare de 465 milioane euro pentru proiectarea şi construcţia acestei linii de metrou.

Cu o lungime totală de aproximativ şase kilometri, tronsonul de metrou va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor, şi va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.