Ponta despre listarea Nuclearelectrica: FMI a fost de acord cu o eventuală întârziere

Fondul Monetar Internaţional a fost de acord cu o eventuală întârziere pentru listarea societăţii Nuclearelectrica la bursă, a declarat marţi premierul Victor Ponta, în timpul unei vizite la Slatina.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 15:26
Ponta despre listarea Nuclearelectrica: FMI a fost de acord cu o eventuală întârziere

„FMI a fost de acord, ţinând cont de piaţa energiei nucleare europene, cu o eventuală întârziere, însă eu am discutat cu ministrul Niţă şi, chiar dacă preţul pe care îl obţinem nu este cel mai bun posibil, mesajul de continuare a reformelor structurale şi de implicare a capitalului privat este important, motiv pentru care vom continua şi la Nuclearelectrica şi, v-am spus, şi Compania Energetică Oltenia, Romgaz şi Hidroelectrica. Sper că în iunie se termină ultimele procese şi să avem societatea scoasă din insolvenţă, pentru a putea face imediat listarea şi managementul privat”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Potrivit calendarului listărilor la bursă asumat de autorităţile române cu finanţatorii internaţionali – FMI, Banca Mondială, Comisia Europeană -, societatea Nuclearelectrica urmează să fie listată la Bursa de Valori Bucureşti până cel târziu la jumătatea anului 2013.