Ponta, despre Gigi Becali: Nu este o infracţiune să simpatizez un inculpat VIDEO

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că nu regretă că Gigi Becali a fost cooptat în USL şi a precizat că nu consideră o infracţiune faptul că şi-a exprimat simpatia faţă de "un inculpat".

21 mai 2013, 07:49
Ponta, despre Gigi Becali: Nu este o infracţiune să simpatizez un inculpat VIDEO

Simpatia mea nu are nicio legatură cu Justiţia. Mi-am exprimat o opinie personală. Dacă am supărat pe cineva, îmi cer scuze. Eu sunt absolut convins că judecătorii nu se uitau la TV să vadă dacă simpatizez eu sau nu vreun inculpat. Şi ieri (luni – n.r.) am fost foarte atent şi sunt foarte atent să nu vorbesc despre dosare. Nu ştiu dosarele, nu e treaba mea ca prim-ministru. Acum, să spun despre cineva că îl simpatizez chiar că nu este o infracţiune, din câte ştiu eu„, a declarat Victor Ponta.

Întrebat de un jurnalist dacă îi pare rău că l-a inclus pe Gigi Becali pe listele USL, premierul a răspuns: „Nu, de ce?”.

Gigi Becali, Victor Babiuc şi Dumitru Cioflină au fost aduşi, luni seară, din arestul Poliţiei Capitalei la Penitenciarul de Maximă Siguranță București – Rahova. În închisoare, cei trei ar urma să stea mai întâi, timp de 21 de zile, la Secţia de carantină, pentru a fi evaluaţi şi supuşi unor investigaţii medicale.

CITEŞTE ŞI: Condamnarea lui Becali,în presa internaţională: Controversatul personaj a încercat să fugă în Israel

Deputatul Gigi Becali, finanţator al echipei Steaua, a fost condamnat definitiv, luni, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu MApN, iar fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină au primit câte doi ani de închisoare, tot cu executare.

Potrivit deciziei luate luni, completul de cinci judecători al instanţei supreme l-a condamnat pe Becali la doi ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

În cazul finanţatorului echipei Steaua Bucureşti – condamnat anterior la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul privind sechestrarea de persoane -, instanţa a revocat suspendarea executării acestei pedepse. Judecătorii au reindividualizat pedepsele de câte trei ani de închisoare primite de Becali în acel dosar şi le-au contopit cu pedeapsa de doi ani de închisoare pentru fapta din dosarul privind schimbul de terenuri.

După recontopirea pedepselor, au arătat judecătorii, Gigi Becali urmează să execute pedeapsa cea mai grea, respectiv de trei ani de închisoare cu executare, din care instanţa a dispus să fie scăzută perioada 2 aprilie – 17 aprilie 2009, în care omul de afaceri a fost reţinut şi arestat preventiv pentru faptele din dosarul sechestrării de persoane.