Ponta, despre despărţirea de UDMR: Nu am fost foarte fericit. Vom vedea dacă a fost decizia bună

Victor Ponta a precizat, luni seară, la România TV că nu este fericit după eşecul în a aduce UDMR la guvernare. Potrivit premierului, lipsa reprezentanţilor maghiari în cabinetul Ponta II poate fi considerată o "înfrângere" personală.

RomaniaTV.net
17 dec. 2012, 20:05
Ponta, despre despărţirea de UDMR: Nu am fost foarte fericit. Vom vedea dacă a fost decizia bună

„Nici eu nu eram fericit, pentru că, până la urmă, eu când am vorbit, nu am vorbit în nume propriu şi nici de capul meu, a fost o anumită discuţie. Însă până la urmă eu sunt unul singur în conducerea USL şi, văzând opinia colegilor mei şi că la nivelul opiniei publice, nu doar al presei, lumea nu era pregătită pentru o idee pe care eu o consider necesară, de reconstrucţie a României, de solidaritate, este o realitate politică în faţa căreia eu am fost în minoritate”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat dacă faptul că negocierile cu UDMR şi discuţiile din cadrul USL nu s-au soldat cu aducerea reprezentanţilor maghiarilor la guvernare poate fi considerat o înfrângere personală, Ponta a răspuns:

„E o înfrângere pentru mine dacă înţelegeţi că toate părerile mele trebuie pusă în practică. Nu cred că toată lumea trebuie să facă numai cum gîndesc eu. Era un mesaj că doar nu murea USL, era un mesaj pe care am vrut să-l dau. Din păcate societatea românească nu îşi dorea acest mesaj. Noi vrem în continuare sânge. Nu renunţ la ideea că vreau să trăiesc într-o ţară în care să ne legăm de garduri. Vom vedea în timp dacă a fost decizia bună”.