Ponta: Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Să nu se sperie oamenii dacă nu vine Mesia

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, la România TV, că informaţia conform căreia Dan Diaconescu ar dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda este falsă, iar acesta nu a depus până în prezent vreo dovadă că are banii pentru Oltchim.

RomaniaTV.net
27 sept. 2012, 19:49
Ponta: Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Să nu se sperie oamenii dacă nu vine Mesia

Întrebat cum comentează documentul conform căruia o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, premierul a afirmat că această informaţie este una falsă. „Este o informaţie falsă. Nu a depus dovada că are banii. Nu este adevărat, nu există„, a spus Ponta.

Premierul a precizat că există un plan de rezervă pentru Oltchim, în cazul în care Dan Diaconescu nu se prezintă, luni, cu banii pe care i-a promis.

„Categoric, există un plan de rezervă pentru Oltchim. Cel declarat câştigător trebuie să semneze contractul în maximum 10 zile. Dacă luni se prezintă cumpărătorul cu banii, se încheie contractul şi încep restul procedurilor. Dacă nu, administratorul special va veni în câteva zile cu ceea ce înseamnă strategia pentru repornirea combinatului şi plata salariilor şi de pregătire a unei noi proceduri de privatizare pentru 2013 în care să arătăm că am învăţat din această procedură”, a declarat Victor Ponta, catalogându-l într-un mod plastic pe patronul OTV: 

 „Dan Diaconescu nu e orice nebun de pe stradă. Dacă are banii ne dă cei 45 de milioane, semnăm contractul, îi împrumutăm combinatul, după care intră în negocieri să cumpere Arpechimul să rezolve cu Electrica şi cu AVAS-ul. Datoriile totale sunt acum de 700 de milioane de euro. Dacă luni nu vine Mesia cu Rolls-Royce să nu se sperie oamenii de la Oltchim„.

Conform primului ministru, Dan Diaconescu nu a făcut până în prezent nicio dovadă că ar dispune de sumele necesare pentru a prelua combinatul din Râmnicu Vâlcea, conform înţelegerii iniţiale.

„Trebuie rezolvată problema celor 250 de milioane datorie către AVAS şi trebuie purtate discuţii preliminare cu acel investitot care poate să asigure repornirea combinatului. Luni, domnul Diaconescu vine semnează contractul şi depune banii. Dacă nu face acest lucru, tot ce aţi văzut în aceste zile e o simplă perdea de fum. Nu există nicio dovadă că domnul Diaconescu a  depus până acum vreun ban”, a spus Ponta.

Presa a prezentat joi, un document oficial potrivit căruia firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

„Dezvăluirea către presă a documentelor confidenţiale denotă clar că se doreşte politizarea acestor negocieri”, a reacţionat avocatul Daniel Fenechiu.