Ponta crede că lui Borbely i se trage de la Roşia Montană VIDEO

Liderul USL Victor Ponta a declarat, joi, la Timişoara, răspunzând unei întrebări despre cazul ministrului Mediului, Laszlo Borbely, că problemele cu justiţia i se trag de la faptul că nu a eliberat o anumită autorizaţie de mediu, "cea cu aurul", informează Mediafax.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 09:33
Ponta crede că lui Borbely i se trage de la Roşia Montană VIDEO

Intuiesc că este vorba despre o răfuială internă, probabil i s-a arătat pisica sau probabil că este vinovat că nu a eliberat o autorizaţie de mediu. Ştiţi care. Cea cu aurul, nu?„, a spus Ponta, întrebat despre cazul Borbely.

DNA a sesizat procurorul general să solicite Camerei Deputaţilor declanşarea procedurilor pentru obţinerea cererii de urmărire penale faţă de Borbely Laszlo, deputat şi ministru al Mediului, pentru două infracţiuni de trafic de influenţă şi fals în declaraţiile de avere, în formă continuată.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, recent, că în cazul Roşia Montană se lucrează la o Hotărâre de Guvern pentru devierea râului Corna, fiindcă „nu este de ajuns o decizie a Consiliului Judeţean”.

În ceea priveşte proiectul Roşia Montană, Borbely a declarat că pare a fi o poveste fără sfârşit. „E un basm în limba maghiară – Povestea cocoşului roşu, care nu se termină niciodată, tot reîncepe. Cred că şi cu Roşia Montană e la fel. După părerea mea, evident, va trebui luată o decizie. Dacă dai o licenţă în 2000, e o slăbiciune din partea Guvernului şi a autorităţilor să tărăgăneze 12 ani. E punctul meu de vedere personal”, a spus el.

Borbely şi-a exprimat şi poziţia în calitate de ministru al Mediului. „Nu am făcut altceva decât să respect legislaţia europeană în vigoare, care permite această tehnologie bazată pe cianură, în anumite condiţii. Dacă vom ajunge să propun acordul de mediu către Guvern (pentru că Guvernul va decide acest lucru), voi propune numai dacă sunt 100% convins nu numai că respectă cele mai bune practici UE, ci şi ceea ce le-am impus eu să respecte, să aibă cel mai modern sistem din UE care reduce concentraţia de cianură până la acel nivel care deja nu se mai poate măsura”, a spus ministrul.