Ponta: Cer DNA să publice orice convorbire a mea. Sunt premier şi român, e normal să fiu interceptat

Victor Ponta afirmă că va cere DNA să clarifice informaţiile vehiculate, conform cărora ar fi purtat discuţii telefonice cu unul dintre procurorii CSM anchetaţi pentru trafic de influenţă. Primul-ministru a solicitat miercuri ca Direcţia Naţională Anticorupţie să publice toate interceptările referitoare la acest subiect pe care pretinde că le deţine.

RomaniaTV.net
11 iul. 2012, 08:43
Ponta: Cer DNA să publice orice convorbire a mea. Sunt premier şi român, e normal să fiu interceptat

Premierul Victor Ponta a anunţat că solicită oficial Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) să publice imediat convorbirile telefonice care i-au fost interceptate, spunând că, dacă discuţiile nu sunt prezentate public, înseamnă că această instituţie a intrat în bătălia politică.

„Am văzut că vorbesc la telefon să pun şefi. Voi solicita DNA să publice imediat orice convorbire a mea. Dacă nu o publică intră în bătălia publică. Sunt primul ministru, e normal să fiu interceptat, în definitiv sunt un român şi orice român trebuie interceptat ca să fie un stat democratic. Eu fiind prim-ministru şi fiind o perioadă de campanie e normal să publice DNA ce am vorbit la telefon. Voi cere azi oficial celor de la DNA să publice ceea ce au. Voi face o cerere legală. Ceea ce nu înseamnă că îmi voi face iluzii că mâine nu va apărea altceva”, a precizat, miercuri, primul-ministru, adăugând că se aşteaptă la noi atacuri în zilele următoare.

Premierul Victor Ponta a reacţionat miercuri pe Facebook şi pe Twitter la scandalul în care cei doi procurori de la CSM sunt acuzaţi de trafic de influenţă după ce ar fi negociat cu lideri ai USL obţinerea funcţiilor de procuror general al României şi de şef al DNA. 

Va urma o noua zi plina de manipulari si minciuni! Iata inca o dovada ca nu se poate coabita cu Traian Basescu. Sunt imun la astfel de atacuri„, scrie Ponta pe Facebook. 

Pe Twitter, Ponta scrie în engleză: „Nu vreau să am nimic de a face cu alegerea conducerii DNA si a Procurorului General„.

Procurorii George Bălan, membru al CSM, şi Marcel Sâmpetru, fost consilier al acestuia, sunt acuzaţi de trafic de influenţă, iar DNA a început urmărirea penală împotriva acestora. 

Cei doi ar fi negociat cu lideri ai USL obţinerea funcţiilor de procuror general al României şi de şef al DNA, ocupate în prezent de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar, folosindu-se în acest scop de informaţii clasificate.

Cei doi procurori au fost suspendaţi din funcţii.