Ponta: Cel mai important parteneriat cu China va fi domeniul comunicaţiilor

Premierul Victor Ponta a vorbit, la România TV, în direct de la Beijing despre relaţiile dintre China şi România şi despre relaţia acestuia cu preşedintele Traian Băsescu.

01 iul. 2013, 18:46
Ponta: Cel mai important parteneriat cu China va fi domeniul comunicaţiilor

Premierul Victor Ponta a acordat televiziunii România TV un interviu din Beijing. Acesta a vorbit despre relaţia dintre România şi China şi a precizat că între cele două ţări există o legătură foarte strânsă.

În mod sigur putem să avem mai multe proiecte concrete. În ultimii ani s-a cam răcit relaţia. Azi ne-am văzut cu trei companii foarte mari, două de telecomunicaţii şi cu cea mai mare companie de energie în domeniul nuclear cu care am discutat despre un proiect început de mult timp şi nefinalizat, şi anume grupurile 3 şi 4 de la Cernavodă. Ministrul Şova semnează mâine memorandumul de colaborare cu Banca Chinei, miniştrii care mă însoţesc sunt cu semnatul, eu sunt cu mesajul politic. Relaţia de iubire între România şi China e foarte veche. Faptul că sunt primul şef de Guvern din regiunea europeană care e primit şi de preşedinte şi de prim-ministru e tot un semn că iubirea veche nu se uită. Cea mai importantă investiţie, există un fond de 10 miliarde de dolari pus la dispoziţie de Guvernul Chinei pentru ţările din Europa Centrală şi de Est. Noi suntem primii care am accesat deja un proiect de 70 de milioane de dolari pentru comunicaţii. Cel mai important parteneriat cu China va fi domeniul comunicaţiilor, a noilor tehnologii”, a declarat Victor Ponta.

Mai mult, premierul a precizat că are o relaţie specială cu China. „De fiecare dată când mă întorc acasă, iau cu mine un sentiment care s-a transmis din generaţii şi pe care nu trebuie să-l pierdem„, a explicat premierul.