Ponta: Blaga e buldog, eu sunt pisic. La ce întrecere să îl iau pe Blaga, la sumo? VIDEO

Premierul Victor Ponta a spus, întrebat la ce întrecere sportivă şi-ar lua adversarii politici, că preşedintele PDL, Vasile Blaga, este "buldogul", iar el e "pisicul", astfel că şeful statului, Traian Băsescu, trebuie să decidă natura competiţiei sportive.

RomaniaTV.net
30 nov. 2012, 09:55
Ponta: Blaga e buldog, eu sunt pisic. La ce întrecere să îl iau pe Blaga, la sumo? VIDEO

Întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, la ce întrecere sportivă şi-ar lua adversarii, premierul Victor Ponta a răspuns: „La ce întrecere să îl iau pe domnul Blaga, la sumo? La ce pot să îl iau?”

„Vreau să vă spun că domnul Blaga e buldog, eu sunt pisic, să decidă domnul Băsescu la ce întrecere să ne luăm”, a spus Ponta, potrivit Mediafax.

În timpul mitingului electoral de la Timişoara, Ponta a spus că l-ar invita pe Blaga să candideze împotriva sa, a „pisicului”, la Târgu Jiu, să vadă cine ar câştiga.

„Timişul şi Banatul nu sunt nici fieful PDL, nici al altora, Timişul e a celor de aici, ei îşi aleg pe cei care vor să îi reprezinte. Nu e nevoie să fie trimişi în exil cei pe care bucureştenii nu mai vor să îi voteze (referindu-se la Vasile Blaga, care candidează în Timiş – n.r.). Păi ce e Timişul, coş de gunoi, locul de iertare a păcatelor? (…) „Cum i se spune lui Blaga, buldogul, nu? Eu l-aş pofti pe domnul Blaga să candideze la Târgu Jiu contra pisicului, să vedem cine câştigă. Acolo Băsescu a trimis un alt om al lui, un mincinos, un excroc, pe Dan Diaconescu. Sunt convins că nici aici, nici la Târgu Jiu şi nici în ţară oamenii nu mai cred în vorbele lui Băsescu”, a arătat Ponta.

În finalul discursului, Ponta a lansat un apel la bănăţeni să voteze candidaţii USL, în caz contrar nu va putea „pune punct regimului Băsescu şi regimului PDL”.

„Vreau să spun că de o vreme stau acasă cu doi bănăţeni. Eu mi-aş dori să stau mai mult cu Daciana, dar de când cu politica stau mai mult cu domnul Sârbu. Ca bănăţeni, vreau să vă rog să votaţi candidaţii USL. Pe 9 dec va fi cel mai important vot de după 1990, va fi momentul în care să punem punct regimului Băsescu, regimului PDL. Vreau să facem dreptate până la capăt, să îi trimitem pe Blaga, pe Udrea şi Anastase acolo unde le este locul”, a conchis Ponta.

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu se află, vineri, la Timişoara, unde participă la un miting de susţinere a candidaţilor Uniunii la alegerile parlamentare.